W.Buffett pardavė didžiąją dalį Goldman Sachs akcijų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-18 14:53 Komentarai: (0)
Remiantis bendrovės finansinei priežiūrai atsiųstais dokumentais, legendiniam investuotojui Warren Buffett priklausanti investicinė kompanija Berkshire Hathaway per praėjusį ketvirtį pardavė didžiąją dalį turėtų Goldman Sachs banko akcijų.

Minimas investuotojas per praėjusią finansinę krizę į Goldman Sach investavo penkis milijardus dolerių.

Pirmojo 2020 metų ketvirčio pabaigoje Berkshire Hathaway priklausė tik 1,9 milijono investicinio banko Goldman Sachs akcijų - teigiama SEC atsiustuose dokumentuose. Tuo tarpu ketvirčiu anksčiau legendinio investuotojo įmonei priklausė 12 milijonų šio banko akcijų.

Tai reiškia, kad per pirmąjį ketvirtį, kai dėl naujos koronaviruso pandemijos nuogąstavimų finansų rinkose buvo didelė kritimo banga, Berkshire Hathaway pardavė daugiau nei 10 milijonų minimo investicinio banko akcijų. Per tą laiką Goldman Sachs nuosavybės vertybinių popierių kaina nukrito net 33 procentais.

Remiantis Berkshire Hathaway ataskaita, legendinis amerikiečių investuotojas nusprendė neparduoti kito jo įmonei priklausančio banko Wells Fargo akcijų. Šio banko rinkos vertė per pirmąjį ketvirtį susitraukė net 47 procentais. Tačiau jis pakoregavo kito didelio banko JP Morgan turimą paketą, kur jo dalis sumažėjo nuo 1,95 iki 1,88 procento.

Priminsime, kad per pirmus tris šių metų mėnesius Warren Buffett pardavė visas savo turėtas oro linijų bendrovių akcijas. Apie šį žingsnį investuotojas paskelbė per Berkshire Hathaway virtualų visuotinį susirinkimą. Tuo metu jis teigė, kad bankai dabar yra gerai kapitalizuoti ir gali išgyventi dėl pandemijos kilusią ekonominę krizę. Investuotojas pridūrė, kad apskritai bankų sistema nebus problema ir kad bankai visai nėra jo pagrindinis rūpestis.

Legendinis investuotojas investavo į Goldman Sachs prieš dvyliką metų per paskutinę didelę finansinę krizę. Tuo metu už 5 milijardus dolerių jis pirko privilegijuotąsias banko akcijas, pagal kurias suteikiama teisė į dividendus, kas leido bankui, turinčiam sunkumų, padidinti kapitalą. Tai buvo gana brangus sandoris minimam investiciniam bankui, nes dėl privilegijuotų akcijų Warren Buffett kasmet iš banko gaudavo 500 milijonų dolerių dividendų. 2013 metais bankas susitarė su gerai žinomu investuotoju dėl susitarimo sąlygų pakeitimo, po ko Warren Buffett tapo vienu didžiausių Goldman Sachs akcininkų.

Legendinis investuotojas vis dar išlieka daug investaves į kitus Amerikos bankus: Wells Fargo, Bank of America, Bank of New York Mellon, JPMorgan Chase, PNC Financial ir US Bancorp.
 
Dar nėra komentarų