Padidėjo Tallink Grupp nuostolis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-07 21:37 Komentarai: (0)
Estijos jūrų transporto paslaugas teikianti kompanija Tallink Grupp, kuri tuo pačiu veiklą vykdo ir kitose srityse, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pablogėjo.

Per praėjusį ketvirtį šios grupės pajamos siekė 154,93 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo virš trylikos procentų mažiau. Pervežtų keleivių skaičius smuko 15,6 procento, o krovinių skaičius paaugo septyniais procentais.

Tallink Grupp EBITDA per pirmus tris šių metų mėnesius buvo neigiama ir siekė 1.3 mln. eurų, o štai prieš metus per pirmą ketvirtį buvo teigiama ir sudarė 3.8 mln. eurų. Tuo tarpu grynasis grupės ketvirčio nuostolis išsipūtė nuo 25,255 iki 30,198 mln. eurų.

Kaip teigiama bendrovės pranešime, dėl visuotinio Covid-19 protrūkio, daugumoje grupės vidaus rinkų paskelbtos nepaprastosios padėties ir valdžios institucijų nustatytų apribojimų, po ataskaitinio laikotarpio pabaigos grupės veiklos aplinka smarkiai pablogėjo. Atsižvelgiant į netikrumą dėl krizės trukmės ir atsigavimo po krizės eigos, šiuo metu neįmanoma patikimai įvertinti su Covid-19 susijusios krizės finansinio poveikio. Reikšmingas Covid-19 situacijos poveikis prasidėjo tik ketvirčio pabaigoje, todėl kovo mėnesį keleivių skaičius sumažėjo 59,3 procento. Tikrasis poveikis mūsų veiklai ir rezultatams yra labiau matomas balandžio mėnesio keleivių statistikoje - 95,9 procento mažiau nei pernai.

Dabartinėje situacijoje pagrindinis dėmesys buvo skiriamas išlaidų ir grynųjų pinigų srautų valdymui, siekiant užtikrinti pagrindinės grupės verslo tvarumą. Taigi mes sumažinome nekritines išlaidas ir investicijas.

Nuo metų pradžios Tallink Grupp rinkos vertė krito 26,7 procento, o per pastaruosius vienerius metus - beveik trečdaliu. Palyginimui, OMX Tallinn indekso vertė atitinkamai krito 10,65 procento ir beveik devyniais procentais.
 
Dar nėra komentarų