Rekordinis W.Buffett įmonės nuostolis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-05-04 01:14 Komentarai: (2)
Legendiniam investuotojui ir milijardieriui Warren Buffett priklausanti investicinė kompanija Berkshire Hathaway per praėjusį ketvirtį dėl gerokai kritusios turimų investicijų vertės patyrė rekordinį nuostolį.

Per pirmus tris šių metų mėnesius šios investicinės bendrovės pajamos siekė 61,265 mlrd. dolerių, kai prieš metus sudarė 60,678 mlrd. dolerių.

Berkshire Hathaway grynasis nuostolis per pirmą ketvirtį sudarė net 49,746 mlrd. dolerių, o vien iš turimų investicijų ir išvestinių vertybinių popierių - 55,617 mlrd. dolerių, kai prieš metus per tą patį laikotarpį uždirbta 21,661 mlrd. dolerių grynojo pelno. Tačiau šis ketvirčio rezultatas gali būti apgaulingas, nes minima investicinė kompanija turi tiek daug kitų bendrovių akcijų. Buhalterinės apskaitos taisyklės pasikeitė prieš kelerius metus ir dabar reikalaujama, kad įmonė praneštų apie nerealizuotus nuostolius iš turimų akcijų vertės pokyčių, todėl šie nuostoliai daugiausia atspindi per pirmą ketvirtį įvykusią greitą meškų rinką akcijų rinkoje.

Atmetus investicinės veiklos rezultatą, Warren Buffett kompanijos veiklos pelnas sudarė 5,871 mlrd. dolerių, kas palyginus su 2019 metų pirmu ketvirčiu, buvo apie šešis procentus daugiau. Veiklos pelnas iš draudiminės veiklos krito nuo 389 iki 363 mln. dolerių, iš draudiminės - investicinės veiklos paaugo dvyliką procentų iki 1,386 mlrd. dolerių, veiklos pelnas iš geležinkelių, energetikos ir komunalinių paslaugų sektorių smuktelėjo apie šešis procentus iki 1,751 mlrd. dolerių, o iš kitų verslų krito nuo 2,200 iki 2,038 mlrd. dolerių.

Per ketvirtį minima investicinė kompanija kitų bendrovių akcijų pirkimui išleido 1.8 mlrd. dolerių, o nuosavų akcijų supirko už 1.7 mlrd. dolerių, tad jos turimų laisvų lėšų vertė per ketvirtį pakilo nuo 127 mlrd. dolerių iki rekordinių 137 mlrd. dolerių. Be to, vien balandį akcijų dar buvo parduota už šešis milijardus dolerių.

Nuo metų pradžios Berkshire Hathaway A klasės akcijos atpigo virš devyniolikos procentų, o B klasės - irgi tiek pat, o per pastaruosius vienerius metus jų vertės krito abiem atvejais apie šešiolika procentų.


Šios kompanijos B klasės akcijų kaina po eilinio nepavykusio bandymo pakilti virš prieš tai buvusio pasiekto rekordinio lygio ir tuo pačiu sugrįžti atgal į ilgalaikį augimo kanalą, pasikoregavo iki beveik Fibo 38,2% lygio, nuo kurio sulaukėme atšokimo, tačiau vis dar esame korekcinėje fazėje.

 
1.   Parašė georgijus   2020-05-04 06:37  

tai, kad senolis nelabai jau ka ir bevaldo... meetai biski netie siaip likes kaip kompanijos veidas-kalbanti galva. tokius vadina "Почетный президент" , kai uz kazkokius nuoplenus leidi jaustis kazkuo reiksmingu, bet nuo rimtu reikalu nufutbolini, kad po kojom nesimaisytu.
legenda jau sensta, nebevaldo asmeniskai ir rekordiniai nuostoliai pasipyle... graudu konstatuoti, bet ... legendos epocha pasibaige...

 
2.   Parašė IT17   2020-05-04 12:28  

taigi parasyta: Buhalterinės apskaitos taisyklės pasikeitė prieš kelerius metus ir dabar reikalaujama, kad įmonė praneštų apie nerealizuotus nuostolius iš turimų akcijų vertės pokyčių, todėl šie nuostoliai daugiausia atspindi per pirmą ketvirtį įvykusią greitą meškų rinką akcijų rinkoje.

anksciau nereikejo taip interpretuot investiciju vertes pokycio, dabar reikia, todel ir rezultatai taip svyruoja priklausomai nuo ivykiu rinkoje...