Wells Fargo & Co. nuvylė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-04-14 17:10 Komentarai: (1)
Didžiausias būsto paskolų teikėjas Amerikoje Wells Fargo & Co. bankas, kurio akcijų turi įsigijusi ir gerai žinomo investuotojo Warren Buffett investicinė kompanija, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pelnas dėl padidėjusių rezervų blogoms paskoloms gerokai susitraukė ir buvo kuklesnis nei laukta. Tačiau nepaisant to, prasidėjus šios dienos prekybos sesijai Niujorko biržoje jo akcijos brango: Wells Fargo & Co. 31,71 (0,83%).

Per pirmą šių metų ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti vos 653 mln. dolerių arba vieną centą akcijai grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo net aštuoniasdešimt devyniais procentais mažiau. Tuo tarpu lyginant su praėjusių metų paskutiniu ketvirčiu, pelnas smuko net septyniasdešimt septyniais procentais.

Rinkoje laukta, jog ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai trisdešimt tris centus.

Wells Fargo & Co. bendros pajamos per pirmus tris šių metų mėnesius siekė 17,717 mlrd. dolerių, kas palyginus su 2019 metų pirmu ketvirčiu, buvo aštuoniolika procentų mažiau, na o lyginant su praėjusių metų paskutiniu ketvirčiu, pajamos smuko vienuolika procentų.

Prognozuota, jog banko ketvirčio pajamos sieks vidutiniškai 19,284 mlrd. dolerių.

Atidėjimai susiję su blogomis paskolomis pašoko nuo 845 mln. dolerių iki 3,833 mlrd. dolerių.

Nuo metų pradžios Wells Fargo & Co. banko akcijų kaina krito apie keturiasdešimt procentų, o per pastaruosius vienerius metus sumažėjo apie dvidešimt devynis procentus. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai krito šešiolika procentų ir virš devynių procentų.


Šio banko akcijų kaina išlieka nuosmukio fazėje, tačiau kritimas sustojo ties Fibo 61,8% lygiu. Jei šis lygis atlaikys ir akcijų kainai pavyks tvariai pakilti virš nuosmukio linijos, tuomet galime sulaukti ir dar didesnio atšokimo.

 
1.   Parašė Klaustukas   2020-04-15 08:08  

O atidėjimai buvo ar ne iš pelno???