Epidemija amžiams pakeis ekonomiką

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-03-31 16:39 Komentarai: (0)
Finansų rinkos milžino BlackRock vadovas Larry Fink mano, kad koronaviruso pandemija pakeis investavimo psichologiją, verslo praktiką ir vartotojų elgesį.

Metiniame laiške BlackRock akcininkams jis rašė, kad pandemija iš naujo įvertins „pačiu laiku“ tiekimo grandines ir priklausomybę nuo kelionių lėktuvu.

„Per 44 metus finansuose niekada nesu patyręs nieko panašaus. Kad ir kaip tai būtų dramatiška, tikiu, kad ekonomika atsigaus iš dalies todėl, kad dabartinėje situacijoje nėra jokių kliūčių, būdingų finansų krizei ir kurios trukdo atsigauti“ - tikino Larry Fink.

Jis pažymėjo, kad pasimokę iš 2008 metų finansų krizės, centriniai bankai greitai ėmė veikti, kad nekiltų kredito krizė ir vyriausybės pradėjo agresyvią fiskalinę stimuliaciją.

„Tačiau negalima sakyti, kad pasaulis dabar nerizikuoja, ar teigti, kad rinka rado dugną. Tu negali to žinoti“ - tikino finansų rinkos milžino BlackRock vadovas.

Įmonės, kuri valdo 7,4 trilijono JAV dolerių vertės klientų aktyvus, vadovas nurodė teigiamus esamos situacijos aspektus.

„BlackRock mes turime ilgalaikę rinkų perspektyvą ir mes priimame ilgalaikę verslo valdymo perspektyvą. Pasaulis išeis iš šios krizės. Ekonomika kils. Tiems investuotojams, kurie žvelgia ne į neaiškų pagrindą po kojomis, o į horizontą, šių dienų rinkose yra nuostabios galimybės“ - tikino Larry Fink.

BlackRock generalinis direktorius atskleidė, kad kai kurie bendrovės klientai pasinaudojo naujausiu kritimu rinkoje kaip galimybe pasipildyti savo portfelį daugiau akcijų.

„Daugelis mūsų klientų, net tie, kurie dažniausiai renkasi obligacijas dėl rizikos pobūdžio, ieško galimybių padidinti akcijų dalį šioje rinkoje“ - reziumavo jis.
 
Dar nėra komentarų