JAV gali sau leisti trilijonus naujų skolų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-03-31 15:37 Komentarai: (1)
Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas James Bullard mano, kad trilijonų dolerių paskolų pridėjimas prie JAV valstybės skolos yra būtina fiskalinė parama, atsižvelgiant į uždarymą ir apribojimus, susijusius su koronaviruso epidemija, ir tai netrukdys šalies galimybėms augti ateityje.

„Mes pridedame šiuos pinigus už labai mažas palūkanų normas. Tikėtina, kad palūkanų normos ilgą laiką išliks labai žemos“ - sakė jis.

Pareigūnas mano, kad Jungtinės Amerikos Valstijos yra didelė, turtinga šalis, o kovojant su epidemiją reikia ryžtingų ir labai brangių veiksmų.

„Mes galime prisiimti dešimt procentų daugiau skolų. Tai nėra ideali situacija, tačiau tikrai galime tai padaryti“ - atkreipė dėmesį Amerikos Federalinio Rezervų banko Sent Luiso padalinio vadovas.

Praėjusį penktadienį, kovo 27 dieną Amerikos prezidentas Donald Trump pasirašė dviejų trilijonų dolerių vertės biudžeto paketą, kuriuo siekiama apsaugoti ekonomiką.

Prieš kelias dienas prieš priimant gelbėjimo programą James Bullard perspėjo, kad nedarbo lygis padidės iki maždaug 30 procentų, o bendrasis vidaus produktas per antrąjį ketvirtį sumažės perpus. Tačiau jis pabrėžė, kad tokie vertinimai yra labai netikslūs dėl greitai besikeičiančios situacijos.
 
1.   Parašė jemelia   2020-03-31 16:26  

Kuo toliau tuo labiau imu tiketi, kad po defliacijos gali isisukti hyperinfliacija. Ypac jei pasikartotu viruso pandemija antra ar trecia karta.