Daugėja būsto paskolų refinansavimo atveju

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-04-15 09:03 Komentarai: (0)
Finansų specialistai pataria: pirmiausia dėl geresnių būsto paskolos sąlygų reikia derėtis savame banke, į kitą eiti tada, jei refinansavimo išlaidas atsveria sumažėjusios įmokos, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Jeigu paskola paimta prieš keletą metų ir banko taikoma marža yra nekeista ilgą laiką, paprastai bankai sutinka ją derinti pagal tą, su kokia paskolos išduodamos šiuo metu “, – sako Sigita Juzėnienė, finansų konsultantė. Anot jos, jei klientas tvarkingai mokėjo įmokas, jo finansinė padėtis nepablogėjo, klientų bankai prarasti nenori, tad paprastai esti lankstūs.

Žiuljenas Galeckas, paskolų brokerių bendrovės „JG Group“ vadovas, tikina, kad norint tinkamai suderėti, reikia gerai žinoti visų bankų sąlygas. Anot jo, nuėjus į savo banką ir pabandžius susitarti dėl geresnių jau paimtos būsto paskolos sąlygų, galima nieko ir nepešti.

„Kaip derėtis, jei nežinai, ką kišenėje turi, reikia nueiti bent į kelis bankus“, – mano jis. Ž. Galeckas tikina, kad čia labai praverčia brokerių paslaugos, nes jie klientui gali pateikti visų bankų, su kuriais bendradarbiauja, pasiūlymus, ir būsto paskolos turėtojas gali palyginti, kurio banko sąlygos jam palankiausios. „Būna ir taip, kad klientas randa geriausią būsto paskolos refinansavimo variantą kitame banke, o tada tas bankas, kuriame paskola jau paimta, sutinka su naujomis sąlygomis“, – derybų subtilumus aiškina Ž. Galeckas.

“JG Group“ vadovas įsitikinęs, kad ryžtis būsto paskolos refinansavimui verta visada, kai sutaupyti pinigai viršija refinansavimo sąnaudas. „Kol kas dar bankai visų išlaidų nepadengia, bet ateis laikas, kai jie, norėdami perimti klientus, sumokės ir už turto vertinimą bei kitus dokumentus sutvarkys nemokamai“, – spėja paskolų brokeris.
 
Dar nėra komentarų