Vokietijos vyriausybė siūlo 550 milijardų eurų pagalbos paketą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-03-13 16:58 Komentarai: (3)
Vokietijos vyriausybė penktadienį paskelbė esanti pasirengusi suteikti neribotą pagalbą įmonėms, kurios labiausiai nukentės nuo koronaviruso epidemijos. Ant stalo yra rekordinė mažiausiai 550 milijardų eurų suma.

„Valstybės valdomo KfW plėtros banko siūlomai paskolai nėra viršutinės ribos. Tai yra pati svarbiausia naujiena“ - teigė Vokietijos finansų ministras Olaf Scholz.

Ūkio ministras Peter Altmaier pabrėžė, jog vyriausybė pasirengusi imtis ryžtingų pastangų įveikti epidemijos sukeltą krizę.

„Pažadame, kad nenuvilsime jūsų dėl pinigų ir politinės valios trūkumo. Tai reiškia, kad jokiai sveikai įmonei ar darbo vietai neturėtų kilti problemų. Jei reikės, papildysime amuniciją“ - pabrėžė jis.

Pagalbos paketas, nors tai tik pirmasis paskelbtas jo etapas, yra didesnis nei Vokietijos vyriausybės pasiūlytas per 2008 metų finansinę krizę, kai jis sudarė 500 milijardų eurų.

Trečiadienį Vokietijos kanclerė Angela Merkel paskelbė, kad vyriausybė padarys viską, kas būtina epidemijos sukeltai krizei suvaldyti. Tai buvo suprasta kaip nukrypimas nuo biudžeto balansavimo politikos.
 
1.   Parašė lorpak   2020-03-13 17:27  

Šaunuoliai vokiečiai. Supranta - nukraujuos įmonės - nukraujuos valstybė... O ne mūsiškė valdžia su lozungu - po mūsų nors ir tvanas.

 
2.   Parašė Doncex   2020-03-14 20:30  

infliacija bus per menesi ne 2-5 %, bet 10-20 %

sveiki atvyke i vakareli

auksas turetu pakilti vel...

 
3.   Parašė lorpak   2020-03-14 20:52  

Žydas ir lietuvis ruošėsi keliauti. Lietuvis prisipirko aukso pigiai, o žydas - maisto... Bekeliaujant lietuvis vis už auksą pirko iš žydo maisto. Kelionei pasibaigus, žydas nebeturėjo maisto, o lietuvis aukso... "Ačiū, kad mano auksą panešei...", pasakė žydas.... Gal ir netiksliai, bet labai panašiai tas anekdotas skambėjo... Ne viskas auksas, kas auksu žiba...