Europos bankų pelnas sumažės 30 milijardų eurų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-03-10 18:25 Komentarai: (0)
Amerikos investicinio banko Goldman Sachs analitikai apskaičiavo, kad dėl koronaviruso protrūkio kreditorių pelnas Senajame žemyne per ateinančius trejus metus sumažės 30 milijardų eurų.

Tai reiškia, kad Europos bankų pelnas kris maždaug septyniais procentais. Goldman Sachs analitikai tvirtina, kad tai, be kita ko, bus susiję su padidinta kredito rizika ir mažesnėmis pajamomis.

Investuotojai jau diskontuoja savo susirūpinimą dėl būsimo Europos skolintojų pelno. Stoxx 600 Banks indeksas pirmadienį krito 11 procentų, o tai buvo vienas blogiausių rezultatų tarp sektorinių indeksų. Rinkos dalyviai bijo, kad sumažės bankų pajamos, o tai, be kita ko bus dėl kritusio investicijų skaičiaus.

Be to, bankai greičiausiai pasieks mažesnes maržas, nes bus sumažintos jau ir taip žemos palūkanų normos, nes Senojo žemyno Centriniai bankai bandys sumažinti epidemijos poveikį ekonomikai.

Analitikai teigia, kad neigiamas epidemijos poveikis bus akivaizdžiausias tarp mažo pelningumo kreditorių - Vokietijoje, Italijoje ir Graikijoje. Savo ruožtu Goldman Sachs teigia, kad tokiems bankams kaip Lenkijos Pekao, Prancūzijos BNP Paribas, Nyderlandų ING, Austrijos Erste Group ir Didžiosios Britanijos HSBC turėtų sektis geriau.
 
Dar nėra komentarų