Ekonomika atrodo „gana gerai“, kelyje link 2 procentų infliacijos tikslo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-01-20 19:17 Komentarai: (2)
Amerikos Federalinio Rezervų banko Filadelfijos padalinio vadovas Patrick Harker pareiškė, kad tvirta darbo rinka didina vartotojų pasitikėjimą ir pakelia JAV ekonomiką, nepaisant priešingų vėjų, tokių kaip globalus sulėtėjimas ir prekybos netikrumas, kurie mažina verslo investicijas.

Monetarinės politikos vykdytojas tikisi, kad ekonomika šiemet augs maždaug dviem procentais, ir prognozuoja, kad infliacija bus tokia, kad pasieks Centrinio banko dviejų procentų tikslą.

„Apskritai ekonomika atrodo gana gerai. Mes turime rekordiškai ilgai augančią ekonomiką ir matau, kad šiais metais augimas vėl grįžta prie maždaug dviejų procentų tendencijos, kuri yra plačiai paplitusi“ - sakė Patrick Harker, kuris šiais metais įgyjo balsavimo teisę sprendžiant dėl bazinės palūkanų normos Amerikoje.

Jis anksčiau pasisakė prieš monetarinės politikos švelninimą rugsėjį ir spalį.

Amerikos Federalinio Rezervų banko Filadelfijos padalinio vadovas taip pat teigė, kad FED vis dar mokosi iš priemonių, kurių imamasi siekiant nuraminti pinigų rinkas po to, kai rugsėjo mėnesio viduryje trūko grynųjų pinigų, ir smarkiai padidėjo trumpalaikės skolinimosi palūkanos.

„Fed neturėtų „kištis“ į privačią rinką ir tapti pirmąja stotele įmonėms, kurioms reikia likvidumo. Mes norime tai padaryti tokiu būdu, kuriame esame užnugaris“ - reziumavo Patrick Harker.
 
1.   Parašė shtudent   2020-01-21 09:45  

Žmogeliui tik dabar dašilo, kad reali ekonomika jau 10 metų prijungta prie dirbtinio kvėpavimo aparato? Rugsėjo viduryje pabandė pratestuoti, kas būtų, jei kranelį užsukti ir staigiai teko vėl atsukti. Ar pastebėjote, kad neliko balsų, kurie šaukė, kad FED nesugebės ištraukti iš realios ekonomikos tų pripumtuotų tuščių trilijonų ir rinką ištiks hiperinfliacija ir crash'as. Vien JAV skola patrigubėjo per 10 m., ar reali ekonomika taip pat išaugo 3 kartus?

 
2.   Parašė Agricola   2020-01-21 12:12  

Pastebėjau, kad viskas priklauso labiausiai nuo to kada nuspręs prisukti kranelį. Gali skaičiuoti, gali daryti prielaidas, matyti link kur viskas eina ir gana logiškai. Bet laiką numatyti neįsivaizuoju dėl paprasčiausio šito kranelio sukiojimo.