Samsung Electronics Co. pelnas smuktelėjo mažiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-01-08 11:57 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintoja iš Pietų Korėjos Samsung Electronics Co. pristatė savo preliminarius praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pelnas smuktelėjo kiek daugiau nei trečdaliu, bet viršijo lūkesčius.

Per praėjusį ketvirtį šios bendrovės pajamos siekė 59 trilijonus vonų, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 60.7 trilijono vonų. Lyginant su 2018 metų ketvirtuoju ketvirčiu, pajamos smuko tik 0.5 procento.

Pietų Korėjos kompanijai Samsung Electronics Co. per paskutinį 2019 metų ketvirtį, remiantis pirminiais preliminariais duomenimis, pavyko uždirbti 7.1 trilijoną Korėjos vonų (6.1 mlrd. dolerių) veiklos pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo kiek daugiau nei trečdaliu mažiau.

Tuo tarpu rinkoje laukta, jog šios įmonės veiklos pelnas smuks dar labiau ir sieks vidutiniškai tik 6.5 trilijono vonų.
Per visus praėjusius metus Samsung Electronics Co. pavyko uždirbti 27.7 trilijono vonų pelno, kas palyginus su ankstesniais metais, buvo net penkiasdešimt trimis procentais mažiau. Tai kukliausias pelnas nuo pat 2015 metų, o krito jis labiausiai per pastarąjį dešimtmetį.

Panašu į tai, kad pasaulinės lustų kainos pasiekusios dugną po truputį atsitiesia, o tai svarbus veiksnys kalbant apie Samsung Electronics Co. veiklos rezultatus.

Per pastaruosius vienerius metus minimos bendrovės rinkos vertė pakilo apie keturiasdešimt keturis procentus, o nuo šių metų pradžios - trimis procentais. Palyginimui, Pietų Korėjos akcijų rinkos pagrindinis indeksas KOSPI atitinkamai paaugo virš šešių procentų ir smuko virš dviejų procentų.


Samsung Electronics Co. akcijų kaina po korekcijos atšoko ir šiuo metu testuoja prieš korekciją buvusį pasiektą rekordinį lygį, po ko paaiškės tolimesnė jos kryptis. Jei pavyks tvariai pakilti virš minėto lygio, tuomet laukia nauja augimo etapas, priešingu atveju gali susiformuoti taip vadinama dviguba viršūnė. Tai labai svarbus momentas, todėl reikia atidžiai stebėti padėtį.

 
Dar nėra komentarų