JAV ekonomika nėra pakankamai stipri, kad galėtų išlaikyti akcijų rinkų rekordą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-01-03 14:33 Komentarai: (0)
Moody‘s Analytics vyriausiasis ekonomistas Mark Zandi yra įsitikinęs, kad rekordai Amerikos akcijų rinkoje šiais metais neišsilaikys.

„Visi akcijų rinkos sektoriai man atrodo gana niūrūs. Nors 2020 metai ekonomikai bus geri, manau, kad akcijų rinkai bus prasčiau“ - sakė jis.

Moody's Analytics vyriausiasis ekonomistas pripažįsta, kad teigiami veiksniai yra vartotojų išlaidos, namų ūkių balansai ir darbo vietų augimas, tačiau lėtesnis nei tikėtasi realaus bendrojo vidaus produkto augimas, didėjantis federalinio biudžeto deficitas ir silpnėjantis įmonių pelnų prieaugis - tai neigiami veiksniai.

„Verslas pradeda kovoti su maržų mažėjimu, o įmonių pelnų augimas bus silpnas“ - sakė Mark Zandi.

Jis atkreipė dėmesį, kad JAV prezidento rinkimai taip pat gali turėti neigiamos įtakos augimo tempui.

„Verslininkai, generaliniai direktoriai tai stebės ir greičiausiai tai stabdys juos nuo veiksmų. Investicijos bus menkos“ - tikino Moody‘s Analytics vyriausiasis ekonomistas.

Jo baziniame scenarijuje numatyta, kad JAV akcijų rinka šiais metais neaugs arba baigs žemiau dabartinio lygio, kai realus BVP augs 2 procentais.

„Tai yra vidutinis augimo tempas, kurį turėjome plėtros laikotarpiu. Nemanau, kad turėsime daugiau. Nematau nieko, kas galėtų dar labiau paspartinti augimą“ - reziumavo Mark Zandi.
 
Dar nėra komentarų