Pastebimai šoktelėjo Vilniaus baldų pelnai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-12-23 10:42 Komentarai: (0)
Viena iš didžiausių Lietuvoje baldų gamintojų Vilniaus baldai pristatė savo šių finansinių metų pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti, o ypač šoktelėjo pelnai. Šiandieninės prekybos metu Vilniaus biržoje šios įmonės akcijos brangsta: Vilniaus baldai 7,6 (4,83%).

Per praėjusį ketvirtį baldų gamintojos pajamos siekė 21,348 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie aštuonis procentus daugiau.

Kadangi per minimą laikotarpį pardavimų savikaina paaugo lėčiau nei pajamos, t.y. tik virš dviejų procentų, būtent tai ir buvo pagrindinė pelnų šuolio priežastis. Vilniaus baldams per savo šių finansinių metų pirmą ketvirtį pavyko uždirbti 2,407 mln. eurų EBITDA pelno ir 1,562 mln. eurų grynojo pelno. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, EBITDA pelnas pašoko 2,5 karto, o grynasis pelnas dar labiau, t.y. net 3,8 karto, nes buvo sumokėtas pastebimai mažesnis pelno mokestis.

Baldų gamintojos grynieji pinigų srautai iš įmonės veiklos per minimą laikotarpį krito nuo 1,987 iki 0,399 mln. eurų, o tuo tarpu turimų grynųjų ir ekvivalentų vertė per pirmą šios bendrovės šių finansinių metų ketvirtį paaugo 0,071 mln. eurų, kai per praėjusių finansinių metų pirmą ketvirtį krito 0,303 mln. eurų.

Šiais metais Vilniaus baldų rinkos vertė smuko apie du procentus. Palyginimui, OMX Vilnius indekso vertė per minimą laikotarpį pasistiebė 14,6 procento.
 
Dar nėra komentarų