Praėjo neeilinio pelno iš akcijų laikotarpis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-12-11 17:21 Komentarai: (0)
Didžiausias turto valdytojas pasaulyje BlackRock perspėjo, kad šių metų dviženklę investicijų į akcijas grąžą bus sunku pakartoti 2020 metais, daugiausia dėl to, jog centriniai bankai pabaigė savo politikos švelninimą.

„2019 metais pinigų politikos pokyčių poveikis nuslopino tikrąjį geopolitikos poveikį per dideliam, nepaprastam pelningumui, tačiau jūs negalite to tikėtis kitais metais “ - sakė vyriausiasis BlackRock obligacijų rinkos strategas Scott Thiel.

Jo manymu, vėlyvoje ciklo fazėje galima kalbėti tik apie vienženklią grąžą, esant viršutinei diapazono ribai. BlackRock prisijungė prie didelio turto valdytojų būrio, kurie įsitikinę, kad investicijų grąža kitais metais bus ribota.

„Manome, kad po agresyvios Centrinių bankų veiklos 2019 metais, per didžiąją kitų metų dalį jie padarys pauzę. Tai bus ypač pasakytina apie Federalinį rezervą“ - sakė BlackRock Investment Institute makro tyrimų vadovė Elga Bartsch.

Po didelio augimo per pastaruosius metus, BlackRock sumažino JAV akcijų reitingą iki neutralaus lygio, be to, jie nesiūlo investuoti ir euro zonoje. Tuo tarpu jie pataria atkreipti dėmesį į Japonijos ir kylančių ekonomikų akcijų rinkas.
 
Dar nėra komentarų