Aramco akcijas išplatino už didžiausią kainą 

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-12-05 18:54 Komentarai: (0)
Valstybinis naftos milžinas Saudi Aramco savo pirminiame viešame akcijų platinime (IPO) nustatė maksimalią pardavimo kainą, praneša Reuters remdamasi susijusiais asmenimis.

Taigi, Saudo Arabijos kompanijai pavyko surinkti 25,6 milijardo JAV dolerių iš investuotojų, ir tai leido jai aplenkti Kinijos Alibaba ir iškovoti didžiausio istorijoje IPO titulą.

Saudo Arabijos kompanija orientavosi į vietos ir regionų investuotojus bei pardavė 1,5 procento grupės akcijų, nepaisant to, kad visos bendrovės vertė buvo sumažinta iki 1,7 trilijono dolerių. Anksčiau buvo apskaičiuota, kad didžiausio Persijos įlankos regione esančio naftos perdirbėjo vertė gali siekti du trilijonus dolerių.

Šaltinių teigimu, Saudi Aramco akcijos buvo įvertintos 32 rijalais (8,53 doleriais) už vieną akciją, palyginti su ankstesniu orientaciniu 30 - 32 rijalų už vieną akciją kainų intervalu. 

Esant šiai kainai Aramco viešojo 3 milijardų akcijų pasiūlymo vertė bus didesnė nei 25 milijardai dolerių, kuriuos 2014 metais pritraukė Kinijos technologijų milžinė Alibaba.

Reuters šaltiniai anksčiau pranešė, kad Aramco taip pat galėtų gauti naudos iš 15 procentų „greenshoe“ pasirinkimo sandorio, kuris padidins operacijos apimtį iki daugiau nei 29,4 milijardo JAV dolerių.
 
Dar nėra komentarų