J.Powell: FED yra tvirtai apsisprendęs dėl infliacijos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-26 13:29 Komentarai: (0)
Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas Jerome Powell leido suprasti, kad ko gero artimiausiu metu palūkanų norma JAV nekils. Jis pabrėžė, kad pinigų politikos valdžios institucijos yra labai įtrauktos į infliacijos tikslų įgyvendinimą.

Jerome Powell teigė, kad FED mano, jog infliacija siekianti du procentus yra tvaraus augimo signalas ir tai yra tas lygis, kuris palaiko pakankamai aukštas palūkanų normas, kad būtų galima veikti ekonominio nuosmukio atveju.

Vis dėlto 2019 metais, nepaisant tris kartus per pastaruosius keturis mėnesius sumažintų palūkanų normų, infliacija išliko daug mažesnė už minimą lygį.

Jerome Powell išreiškė skubų poreikį įvykdyti infliacinę FED dvigubo mandato dalį. Pareigūnas paaiškino, kad žemi infliacijos lūkesčiai maitina patys save ir apsunkina Amerikos Centrinio banko galimybes vykdyti ekonomikos palaikymą.

„Turime Centriniame banke naudoti savo įrankius, kad įsitikintume, jog neleidžiame nesveikai mažinti infliacijos lūkesčių ir infliacijos. Esame labai įsitraukę į simetrišką ir ilgalaikį infliacijos tikslo pasiekimą numatytu lygiu, kad namų ūkiai ir įmonės, laikydamiesi ilgalaikių planų, per tam tikrą laiką galėtų tikėtis daugiau nei dviejų procentų infliacijos“ - tikino Amerikos Federalinio Rezervų banko prezidentas.

FED vadovas mano, kad dabartinė pinigų politikos pozicija gali išlikti tinkama ir gerai parengta, jei tik išliks dabartinės bendrai geros sąlygos. Spalio mėnesio posėdyje Federalinis atvirosios rinkos komitetas (FOMC) sumažino bazinę palūkanų normą dar dvidešimt penkiais baziniais punktais iki 1,5 – 1,75 procentų ribos.
 
Dar nėra komentarų