FED atstovai įžvelgė padidėjusią riziką ekonomikai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-11-20 23:43 Komentarai: (0)
Spalio mėnesį vykusio Amerikos Federalinio Rezervų banko susitikimo dalyviai pabrėžė, kad grėsmė JAV ekonomikai yra padidėjusi ir kad jie pasisako už palūkanų normos mažinimą, teigiama trečiadienį paskelbtame posėdžio protokole.

Daugelis posėdžio dalyvių atkreipė dėmesį į pasaulinio augimo ir tarptautinės prekybos susilpnėjimo grėsmę. FED savo bazinę palūkanų normą spalį sumažino dvidešimt penkiais baziniais punktais. Tai buvo trečiasis jos kirpimas per keturis mėnesius.

Spaudos konferencijoje po FED atstovų sprendimo paskelbimo Amerikos Centrinio banko vadovas Jerome Powell teigė, kad pinigų politika yra „tinkamoje vietoje“, ir tai buvo kaip signalas apie mažinimo serijos pabaigą.

Remiantis trečiadienį paviešintu posėdžio protokolu, spalio mėnesio susitikimo „dauguma“ įvertino, kad sumažinus palūkanų normą pinigų politika bus gerai sukalibruota ir „tikriausiai išliks tokia, kol būsima ekonominė informacija nesukels reikšmingų pokyčių vertinant ekonomikos perspektyvas“.

Vis dėlto kai kurie susitikimo dalyviai norėjo išlaikyti dabartinį palūkanų lygį, nurodydami palankią, jų nuomone, ekonominę perspektyvą. Keli atkreipė dėmesį į didėjančią finansinio stabilumo riziką, atsirandančią dėl palūkanų normos mažinimo.

Keli FED susitikimo dalyviai norėjo, kad pranešime būtų dar labiau pabrėžta, jog kitas palūkanų mažinimas artimiausiu metu nėra tikėtinas, kol nauja informacija neparodys reikšmingo ekonomikos sulėtėjimo pavojaus.

Amerikos Centrinio banko Kazaso padalinio vadovė Esther George ir šio banko Bostono padalinio vadovas Eric Rosengren šįkart, kaip ir liepą bei rugsėjį, balsavo už tai, kad bazinė palūkanų norma išliktų tokia pati. Protokolas atskleidžia, kad keli susitikimo dalyviai, kurie palaikė mažinimą, teigė dvejoję iki paskutinės minutės.
 
Dar nėra komentarų