JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-09-05 16:24 Komentarai: (0)
Akcijų rinkose šiandien vyrauja žalia spalva. Investuotojai palankiai įvertino naujienas dėl derybų tarp JAV ir Kinijos. Stipriau pinga Slack Technologies akcijos, brangsta Equinor vertybiniai popieriai.



JAV indeksai vakar fiksavo nemenkus prieaugius. Šiandien akcijos taip pat stiprokai brangsta. Kinijos Prekybos ministerija išplatino pranešimą, jog skambučio metu tarp Kinijos vice premjero L. He ir JAV Prekybos atstovo R. Lighthizerio buvo paskirtas preliminarus laikas tolimesnėms deryboms spalio mėnesio pradžioje. Pasak CMC Markets vyr, rinkų analitiko M. Hewsono, nepaisant to, kad derybos turėjo vykti jau šį mėnesį ir panaši situacija tęsiasi kone dvejus metus, rinkos dalyviai vis dar renkasi optimistiškai reaguoti į tokio tipo naujienas susijusias su konfliktu tarp JAV ir Kinijos. Automatic Data Processing kompanija paskelbė savo renkamą informaciją apie JAV sukurtas darbo vietas. Pasak bendrovės, praėjusį mėnesį šalyje, išskyrus žemės ūkį ir valstybinį sektorius, buvo sukurta 195 tūkst. naujų darbo vietų. Tai būtų išties neblogas rezultatas, nes liepą, išsk. žemės ūkį, sukurtų darbo vietų skaičius oficialiais duomenimis siekė 164 tūkst. Rytoj bus skelbiami ir oficialūs rugpjūčio mėnesio duomenys. Ekonomistai prognozuoja, kad praėjusį mėnesį buvo sukurta 160 tūkst. naujų darbo vietų. Nedarbo lygis turėtų išlikti nepakitęs ir siekti 3,7%, o vidutinio darbo užmokesčio augimas, lyginant su liepa, sudaryti 0,3%. Daugiau nei 13% pinga Slack Technologies bendrovės vertybiniai popieriai. Nors bendrovės praėjusio ketvirčio rezultatai pranoko analitikų lūkesčius, tačiau nuvylė prastesnės šio ketvirčio rezultatų prognozės. Bendrovė praėjusį ketvirtį patyrė 0,14 USD nuostolio akcijai ir sugeneravo 145 mln. USD pajamų. Remiantis FactSet duomenimis, analitikai vidutiniškai tikėjosi 141,3 mln. USD pajamų ir 0,19 USD nuostolio akcijai. Slack prognozuoja, kad šio ketvirčio nuostoliai sudarys 0,08 – 0,09 USD akcijai, kai analitikai tikisi 0,07 USD. Nuo metų pradžios iki šiandien Slack akcijos jau buvo atpigusios 19,5%.

Europos biržose akcijos taip pat brangsta. Kiek stipresniu brangimu išsiskiria automobilių sektorius, linkusios pigti sveikatos apsaugos bendrovių akcijos. Regiono valstybės paskelbė keletą makroekonominių rodiklių. Šveicarijos ekonomikos augimas antrą šių metų ketvirtį pranoko lūkesčius. Lyginant su pirmu ketvirčiu, Šveicarijos bendro vidaus produkto augimas siekė 0,3%, nors analitikai prognozavo 0,2%. Per pirmą ketvirtį ekonomika augo 0,4%. Nuvylė Vokietijos gamyklų naujų užsakymų apimtys. Jos liepos mėnesį, lyginant su birželiu, krito 2,7%. Ekonomistai tikėjosi 1,5% sieksiančio kritimo. Beveik 9% brangsta Norvegijos energetikos milžinės Equinor (buvusi Statoil) vertybiniai popieriai. Bendrovė pranešė, jog anksčiau nei prognozuota pradės operacijas naujame Johan Sverdrup naftos gręžinyje, kuris yra Šiaurės Jūroje. Equinor taip pat pristatė savų akcijų supirkimo programą, kurios dydis siektų iki 5 mlrd. USD laikotarpiu iki 2022 mlrd. USD. Pirmas akcijų supirkimo etapas bus 1,5 mlrd. USD dydžio ir bus užbaigtas ne vėliau kaip iki 2020 metų vasario 25 dienos. Nuo metų pradžios iki šiandien Equinor akcijos buvo atpigusios 15,6%. Remiantis Wall Street Jorurnal duomenimis, iš 30 bendrovę sekančių analitikų, 16 rekomendacija yra „pirkti“, 2 – „pralenks rinką“, 9 – „laikyti“, 3 – „parduoti“.

Šiandien JAV dar bus paskelbti naftos atsargų pokyčiai. Rytoj sulauksime svarbių JAV darbo rinkos duomenų, planuojamas FED vadovo J. Powello pranešimas.

 
Dar nėra komentarų