JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-08-19 16:05 Komentarai: (0)
Akcijų rinkose šiandien vyrauja žalia spalva. Investuotojai palankiai sutiko politikų ir ekonomistų komentarus dėl JAV ir pasaulio ekonomikos būklės bei jos skatinimo.



JAV indeksai penktadienį fiksavo nemenkus prieaugius ir kiek atsvėrė savaitės viduryje įvykusį stipresnį išsipardavimą. Bendrai per savaitę Dow Jones reikšmė krito 1,53%, S&P 500 smuko 1,03%, o Nasdaq neigiamas pokytis siekė 0,79%. Tai jau trečia savaitė iš eilės, kuomet JAV indeksai fiksuoja kritimą. Tuo tarpu šiandienos priešprekybinėje sesijoje JAV akcijos linkusios stipriau brangti. Investuotojai palankiai įvertino politikų ir ekonomistų komentarus. Baltųjų Rūmų patarėjas ekonomikos klausimais L. Kudlow prognozuoja, kad jog antrą šių metų pusmetį JAV ekonomikos augimas bus stiprus, o patarėjas prekybos klausimais P. Navarro jam antrino ir teigė, jog bulių rinka tęsis kitais metais dėka ekonomikos skatinimo ir „didžiausio prekybos sandorio istorijoje“. Tokį pasisakymą investuotojai interpretavo kaip gerą ženklą dėl šiuo metu vykstančių JAV ir Kinijos derybų. Apple vadovas T. Cookas penktadienį vakarieniaudamas su D. Trumpu jį įspėjo, jog tarifai prekėms iš Kinijos gali pakenkti Apple ir suteikti pranašumą pagrindinei bendrovės konkurentei Samsung Electronics. D. Trumpas teigė atsižvelgsiąs į T. Cooko argumentus. JAV prezidentas jau ruošiasi kitais metais vyksiantiems rinkimams ir ko gero nebūtų protinga užsitraukti rūstybę ir nepalankumą iš Apple vartotojų, kurie yra itin prisirišę prie kompanijos gaminamos produkcijos. Apple akcijos priešprekybinėje sesijoje brangsta. Taip pat brangsta ir vienos didžiausių kosmetikos gamintojos pasaulyje Estee Lauder vertybiniai popieriai. Bendrovės rezultatai pranoko lūkesčius. Pakoreguotas pelnas, tenkantis vienai akcijai, praėjusį ketvirtį siekė 0,64 USD, pajamos, lyginant su praėjusiais metais, išaugo 9% iki 3,59 mlrd. USD. Analitikai prognozavo 3,53 mrld. USD pajamų ir 0,53 USD pakoreguoto pelno akcijai. Nuo metų pradžios iki šiandien kompanijos akcijos buvo pabrangusios 37,8%. Iš 24 bendrovę sekančių analitikų, rekomendacija yra „pirkti“, 9 - „pralenks rinką“, 6 – „laikyti“, 1 – „nepralenks rinkos“.

Europos indeksai šiandien taip pat kyla į viršų. Vokietijos finansų ministras O. Scholzas vakar teigė, jog jo šalis turi finansinių pajėgumų sušvelninti galimą ekonominę krizę ir pridūrė, kad galėtų būti skirti 50 mlrd. EUR papildomoms valstybės išlaidoms. Eurostat paskelbė patikslintus infliacijos duomenis. Liepos mėnesį infliacijos lygis euro zonoje buvo žemiausias per daugiau nei du pastaruosius metus. Infliacijos augimas, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, siekė 1%. Ekonomistai prognozavo 1,1%. Birželį šios rodiklio reikšmė siekė 1,3%. Bank of America Merrill Lynch analitikai prognozuoja, kad Europos centrinis bankas sumažins palūkanas 20 bazinių punktų. Vokietijos centrinis bankas Bundesbank įspėjo, jog ir trečią ketvirtį Vokietijos ekonomikos augimas gali būti neigimas, o tai jau būtų antras toks ketvirtis iš eilės ir techniškai pasiųstų šalies ekonomiką į recesiją. Tarp pavienių bendrovių stipresniu brangimu išsiskiria brangstančios investicinės bendrovės CYBG akcijos. Šveicarijos banko UBS analitikai pagerino rekomendaciją bendrovės atžvilgiu iš „neutrali“ į „pirkti“. CYBG priklauso Škotijos bankas Clydesdale Bank ir Virgin Money UK. Pasak UBS, CYBG akcijos tarp savo sektoriaus atsilieka 20%, o nuo kitų Jungtinės Karalystės bankų 15%.

Šiandien svarbių makroekonomikos rodiklių daugiau skelbti nėra numatyta. Rytoj Vokietija skelbs gamintojų kainų pokyčius. Savaitės viduryje daugiausiai dėmesio sulauks skelbiamas paskutinio FED susitikimo protokolas. Taip pat galėsime įvertinti praėjusios savaitės JAV naftos atsargų pokyčius ir nenaujų namų pardavimus. Ketvirtadienį bus viešinami išankstiniai Prancūzijos, Vokietijos, JAV ir euro zonos gamybos bei paslaugų sektorių prikimo vadybininkų indeksai, taip pat pasirodys JAV bedarbių paraiškos. Galiausiai savaitės pabaigoje bus skelbiami JAV naujų namų pardavimai, planuojamas FED prezidento J. Powello pranešimas.

 
Dar nėra komentarų