JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-08-16 16:06 Komentarai: (0)
JAV akcijos šiandien brangsta, kiek atšoko šalies obligacijų pajamingumai. Rezultatus paskelbė bendrovė John Deere, o praėjusį mėnesį JAV išduotų namų statybos leidimų skaičius pranoko lūkesčius.



JAV indeksai vakar nerodė didelių pokyčių. S&P 500 ir Dow Jones fiksavo prieaugius, o Nasdaq nežymiai smuktelėjo. Per šią savaitę iki šiandien S&P 500 indekso reikšmė yra kritusi 2,4%, Dow Jones ir Nasdaq smukę po 2,7%. Šiandienos priešprekybinėje sesijoje JAV akcijos linkusios stipriau brangti. Vakar žemyn kritę šalies obligacijų pajamingumai šiandien kiek atšoko. Trečiadienį užfiksuota 10-ies ir 2-jų metų obligacijų pajamingumų kreivių inversija vėl apsivertė ir kol kas grįžo į „normalią“ būseną. Vakar D. Trumpas teigė, jog tikisi, jog pastaruoju metu kilę ginčai tarp JAV ir Kinijos greitai baigsis ir rugsėjį suplanuotos derybos įvyks. Šiandien paskelbta, jog praėjusį mėnesį JAV išduota 1,34 mln. naujų būsto statybos leidimų (sumetinta). Tai daugiau nei prognozavo analitikai (1,27 mln.). Paskutinį kartą daugiau naujų būsto leidimų JAV buvo suteikta šių metų kovo mėnesį (1,35 mln.). Tiesa, pradėtų statyti namų skaičius buvo mažesnis nei birželį ir taip pat prasilenkė su lūkesčiais. Jis sudarė 1,19 mln. (sumetinta), kuomet analitikai prognozavo 1,26 mln. Praėjusio ketvirčio rezultatus paskelbė žemės ūkio, statybų ir kt. įrangos gamintoja John Deere. Bendrovė per praeitą ketvirtį uždirbo 2,71 USD pakoreguoto pelno akcijai. Tai 4,6% daugiau nei praėjusiais metais, tačiau 0,14 USD mažiau nei prognozavo. Pardavimų apimtys smuko 3% iki 10,03 mlrd. USD. Tai geriau nei prognozavo analitikai, kurie tikėjosi 9,4 mlrd. USD. Pasak bendrovės vadovo S. R. Alleno, kompanija prognozuoja, kad bendras šių finansinių metų pajamų augias sudarys apie 5%, o grynas pelnas sieks 3,2 mlrd. USD. Nuo metų pradžios iki šiandien kompanijos akcijos buvo atpigusios 3,7%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 23 bendrovę sekančių analitikų 7 rekomendacija yra „pirkti“, 7 – „pralenks rinką“, 8 – „laikyti“, 1 – „nepralenks rinkos“.

Azijos regiono šalių akcijų biržose šiandien vyravo permainingos nuotaikos. Indeksai nerado bendros krypties. Pagrindinis Japonijos akcijų indeksas Nikkei 225 fiksavo 0,06% prieaugį. Tiesa, bendrai per savaitę indekso reikšmė sumenko 1,29%. Stipriausiai iš indeksui priklausančių akcijų brango vienos didžiausių šalies statybos bendrovės Daiwa House Industry vertybiniai popieriai (5,09%), investicinės ir finansinės grupės Nomura Holdings akcijos (4,93%). Stipriausiai pigo žmogiškųjų ištekliųjų paslaugas teikiančios kompanijos Recruit Holdings (-3,12%) ir variklių laivams, automobiliams, lėktuvams gamintojos IHI Corporation (-2,79%) vertybiniai popieriai. Šanchajaus pagrindinis akcijų indeksas pakilo 0,29%. Bendrai per savaitę jo prieaugis sudarė 1,77%. Honkonge akcijos šiandien bendrai brango 0,94%, o savaitės pokytis buvo neigiamas (-0,79%) Australijos akcijų biržoje didelių pokyčių neužfiksuota. Pagrindinis šalies akcijų indeksas smuktelėjo 0,04%. Tiesa, per savaitę jo reikšmė krito net 2,72%. Vakar neigiamas indekso pokytis buvo didžiausias per pastaruosius aštuoniolika mėnesių. Šiandien kiek stipriau pigo N. Zelandijos akcijos (-0,47%), o bendras savaitės pokytis buvo taip pat neigiamas (-2,16%).

Europos akcijų indeksai kyla į viršų. Prieaugiai kol kas pakankamai nemaži. Tarp pavienių sektorių priešakyje atsidūrė bankininkystės ir komunalines paslaugas teikiančių bendrovių akcijos. Londono akcijų biržoje ryte kilo techniniai nesklandumai. Dėl jų daugiau nei valanda buvo pavėlinta prekyba FTSE 250 indeksui priklausančiomis kompanijų akcijomis. Tai ilgiausiai dėl techninių nesklandumų nutrūkusi prekyba Londono akcijų biržoje per aštuonerius metus. Svarbių makroekonominių rodiklių regione šiandien neskelbiama. 10-ies metų Vokietijos obligacijų pajamingumas toliau krenta ir buvo pasiekęs dar vienas rekordines žemumas, t.y. -0,727%. Tiesa, vėliau stiprokai atšoko į viršų. Olandijos cheminių produktų mažmenininkės IMCD vertybinių popierių kaina vienu metu smigo žemyn daugiau nei 18%. Nepaisant 22% iki 1,60 EUR per pirmą šių metų pusmetį išaugusio pelno akcijai (2018 metų pirmą pusę siekė 1,31 EUR), rezultatai nepatenkino analitikų lūkesčių. Bendrovės vadovas P. van der Slikke teigė, jog dabartinės rinkos sąlygos yra neapibrėžtos ir nepastovios, tačiau, nepaisant kylančių sunkumų, tikimasi, jog veiklos pelnas (EBITA) išlaikys augimą. Nuo metų pradžios iki šiandien bendrovės akcijos buvo pabrangusios daugiau nei 30%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 8 bendrovę sekančių analitikų, 4 rekomendacija yra „pirkti“, 4 – „laikyti“.

 
Dar nėra komentarų