Amerikoje labiau nei laukta ūgtelėjo metinė infliacija

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-08-13 15:52 Komentarai: (0)
Per antrą šių metų vasaros mėnesį, palyginus su birželiu, Amerikoje ūgtelėjo metinė infliacija, be to, pasistiebė ir metinis bazinis vartotojų kainų indeksas.

Liepą metinė infliacija šioje valstybėje pakilo nuo 1,6 iki 1,8 procento, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 1,7 procento. Tuo tarpu metinis bazinis vartotojų kainų indeksas, kurį apskaičiuojant nėra atsižvelgiama į maisto ir energijos išteklių kainų pokyčius, per praėjusį mėnesį, lyginant su birželiu, paaugo nuo 2,1 iki 2,2 procento. Šiuo atveju prognozuota, kad jis nepakis. Tai didžiausias rodiklis nuo pat sausio mėnesio.

Per patį antrą šių metų vasaros mėnesį kainos Amerikoje ūgtelėjo 0,3 procento, arba tris kartus sparčiau nei mėnesį prieš tai. Tai atitiko ekonomistų lūkesčius. Bazinis vartotojų kainų indeksas per liepą kaip ir birželį irgi pasistiebė 0,3 procento, kai prognozuota, jog šis rodiklis ūgtelės vidutiniškai 0,2 procento.

Degalų kaina praėjusį mėnesį pakilo 2,5 procento, kai mėnesį prieš tai smuko 3,6 procento, tuo tarpu būsto nuomos ūgtelėjo 0,3 procento. Maisto kainos Amerikoje antrą mėnesį iš eilės išliko stabilios.

Sveikatos priežiūra liepą pabrango 0,5 procento, kai mėnesį prieš tai - 0,3 procento. Drabužių kaina šįkart ūgtelėjo 0,4 procento, o birželį - 1,1 procento.

Naudotos transporto priemonės liepą pabrango 0,9 procento, tuo tarpu naujos atpigo 0,2 procento, ir tai nutiko pirmą kart nuo pat vasario, o štai baldai pabrango trečią mėnesį iš eilės, šįkart 0,4 procento.
 
Dar nėra komentarų