JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-08-01 16:14 Komentarai: (0)
JAV akcijos kol kas nerodo didelių pokyčių. Po vakarykščio FED sprendimo mažinti palūkanas, investuotojai šiandien daugiausiai dėmesio skiria su bendrovėmis susijusioms naujienoms.



JAV centrinis bankas vakar sumažino palūkanas 25 baziniais punktais iki 2 – 2,25% rėžio. Už tokį sprendimą balsavo 8 FED balsuojantys nariai, prieš pasisakė 2. Kaip buvo teigiama, palūkanos mažintos dėl prastėjančių pasaulio ekonomikos perspektyvų ir stabtelėjusio infliacijos augimo. Pasak CME Group vyr. ekonomisto E. Norlando, FED paliko atviras duris tolimesniems palūkanų mažinimams, tiesa, be tvirto pažado tą padaryti ir toliau laisvinti monetarinę politiką. Šis neaiškumas išgąsdino ir rinkos dalyvius, vakar akcijų indeksai stipriau krito. Kai kurie rinkos dalyviai tikėjosi dar švelnesnio tono ir net 50 bazinių punktų palūkanų mažinimo. Šiandienos priešprekybinėje sesijoje indeksų ateities sandorių pokyčiai nedideli, tačiau vyrauja žalia spalva. Rezultatus paskelbė telekomunikacijų bendrovė Verizon. Kompanija per praėjusį ketvirtį uždirbo 4,1 mlrd. USD pelno. Pakoreguotas pelnas akcijai sudarė 1,23 USD ir buvo 0,03 USD didesnis nei prognozuota. Pajamos lyginant su praėjusiais metais smuko 0,4% ir sudarė 32,1 mlrd. USD. Verizon akcijos nuo metų pradžios iki šiandien buvo atpigusios 1,7%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 26 kompaniją sekančių analitikų, 3 rekomendacija yra „pirkti“, 5 – „pralenks rinką“, 18 – „laikyti“. Į viršų stipriai šoktelėjo avalynės gamintojos Crocs vertybinių popierių kaina. Bendrovės antro ketvirčio pelnas siekė 39,2 mln. USD. Tai 8,8 mln. USD daugiau nei prognozuota. Pajamos augo 30,9 mln. USD iki 358,9 mln. USD. Bendrovė tikisi, kad per antrą šių metų pusmetį pajamų ir pelno augimas bus gerokai spartesnis nei per pirmąjį. Bendrai per metus pajamos turėtų augti 9 – 11%, kai prieš tai prognozuotas 5 – 7% augimas. Nuo metų pradžios Crocs akcijos iki šiandien buvo atpigusios 12,1%. Pasak Reuters, iš 7 bendrovę sekančių analitikų, 3 rekomendacija yra „pirkti“, 3 - „pralenks rinką“, 1 „laikyti“. Iš vakar JAV vertybinių popierių ir biržos komisijos ataskaitų paaiškėjo, jog Amazon vadovas J. Bezosas per paskutines tris liepos mėnesio dienas pardavė apie 965 tūkst. Amazon akcijų už daugiau nei 1,8 mlrd. USD. Tiesa, tai sudaro tik 1,6% dalį iš visų J. Bezosui priklausančių Amazon akcijų (daugiau nei 58 mln. vnt.). Amazon akcijos priešprekybinėje sesijoje šiandien nežymiai brangsta. Economic Times pranešė, jog kompanija derasi su Indijos bendrove Reliance Industries dėl jos valdomo dalies mažmeninės prekybos padalinio akcijų įsigijimo. Reliance Industries valdo didžiausią mažmeninės prekybos fizinių parduotuvių tinklą Indijoje.

Europoje šiandien prekyba vyksta pakankamai permainingai. Indeksai neranda bendros krypties. Jungtinėje Karalystėje akcijos linkusios pigti, Vokietijoje, Prancūzijoje brangsta. Anglijos centrinis bankas nusprendė nekeisti palūkanų. Jos lieka 0,75% lygyje. Šalies gamybos sektoriaus reikšmė liepą siekė 48 punktų ribą ir trečią mėnesį išliko žemiau 50 punktų lygio, o tai indikuoja sektoriaus traukimąsi. Stipriau pinga Vokietijos pramonės giganto Siemens akcijos. Bendrovė pranešė, jog per praėjusį ketvirtį uždirbo 1,14 mlrd. EUR. Tai 0,07 mlrd. EUR mažiau nei praėjusiais metais ir 0,04 mlrd. EUR mažiau nei tikėjosi analitikai. Tiesa, pajamos augo 4% iki 21,28 mlrd. ir atitiko prognozes. Smuko pagrindinio bendrovės padalinio, kuris užsiima gamyklų automatizavimo procesų ir tam reikalingų produktų gamyba, užsakymai. Klientai iš Europos ir Š. Amerikos kiek pristabdė suplanuotas investicijas dėl pastaruoju metu lėtėjančios ekonomikos augimo. Nuo metų pradžios iki šiandien Siemens akcijos buvo pabrangusios vos 1,6%. Stipriau krenta ir energetikos bendrovės Royal Dutch Shell vertybinių popierių kaina. Kompanija pranešė, jog antro šių metų ketvirčio pelnas, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, krito 25% ir sudarė 3,6 mlrd. USD. Analitikai prognozavo 4,9 mlrd. USD sieksiantį pelną. Bendrovė kaip to priežastis įvardino sudėtingas sąlygas chemikalų ir naftos perdirbimo srityse, taip pat smukusias naftos ir gamtinių dujų kainas. Birželį naftos kaina buvo pasiekusi žemiausią lygį per paskutinius penkis mėnesius dėl sumažintų naftos paklausos augimo prognozių. Tiesa, per pirmus metų mėnesius buvo fiksuotas itin stiprus naftos kainos šuolis Kompanija paskelbė, jog per šį ketvirtį išmokės 3,8 mlrd. USD dividendų arba 0,47 USD akcijai. Vakar uždarymo metu už vieną akciją Niujorko akcijų biržoje buvo mokama 63,47 USD. Remiantis Reuters duomenimis, iš 20 Shell sekančių analitikų, 7 rekomendacija yra “pirkti”, 9 – “pralenks rinką”, 4 – “laikyti’.

 
Dar nėra komentarų