Goldman Sachs veiklos rezultatai viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-07-16 18:07 Komentarai: (0)
Investicinio banko iš Amerikos Goldman Sachs veiklos rezultatai viršijo lūkesčius. Prasidėjus šios dienos prekybos sesijai Niujorko biržoje banko akcijos brangsta: Goldman Sachs 214.806 (1.52%).

Per antrąjį šių metų ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 2,421 mlrd. dolerių arba 5.81 dolerį akcijai grynojo pelno. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, grynasis pelnas smuktelėjo šešiais procentais, o lyginant su pirmais trimis šių metų mėnesiais, paaugo aštuoniais procentais.

Analitikai prognozavo, jog ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai tik 4.89 dolerius.

Investicinio banko Goldman Sachs grynosios pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 9,461 mlrd. dolerių, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 8.83 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, pajamos pakilo septyniais procentais, o lyginant su praėjusių metų antru ketvirčiu, susitraukė dviem procentais.

[colright]
[/colright] Investicinės bankininkystės padalinio pajamos per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, smuko devyniais procentais iki 1.86 mlrd. dolerių, tačiau laukta, jog jos bus dar mažesnės ir sieks vidutiniškai 1.77 mlrd. dolerių. Pajamos iš prekybos akcijomis ūgtelėjo šešiais procentais iki 2.01 mlrd. dolerių, kai prognozuota, jog sieks vidutiniškai 1.8 mlrd. dolerių. Pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais, žaliavomis ir valiutomis sudarė per ketvirtį 1.47 mlrd. dolerių, kai laukta, kad sieks vidutiniškai 1.52 mlrd. dolerių.

Ketvirčio dividendai buvo kilstelti nuo 0,85 iki 1.25 dolerių.

Per pirmą šių metų pusmetį Goldman Sachs pavyko uždirbti 4,672 mlrd. dolerių grynojo pelno, o pajamos sudarė 18,268 mlrd. dolerių. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo atitinkamai trylika ir septyniais procentais mažiau.

Nuo šių metų pradžios minimo banko kapitalizacija pakilo beveik trisdešimt procentų, o per pastaruosius vienerius metus krito apie šešis procentus.


Goldman Sachs akcijų kaina pakilo virš korekcinės linijos bei sugrįžo virš ilgalaikio augimo trendo linijos. Artimiausiais mėnesiais paaiškės, ar tai yra tvarus reiškinys.

 
Dar nėra komentarų