Pastebimai pinga bitkoinas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-07-15 15:36 Komentarai: (0)
Pirmadienį ryte bitkoino kaina nukrito žemiau dešimties tūkstančių JAV dolerių. Populiariausios kriptovaliutos vertė per trumpą laikotarpį smuktelėjo maždaug net 1400 dolerių iki liepos pradžioje buvusio lygio.

Pastarosiomis savaitėmis kriptovaliutų rinka yra gana nepastovi - pastebimas vertės šuolis arba kritimas per kelias valandas nėra jokia retenybė. Nuo balandžio pradžios bitkoinas sugebėjo patrigubinti savo vertę, bei birželio mėnesio pabaigoje pakilo virš dvylikos tūkstančių dolerių kainos lygio. Nuo to laiko šios virtualios valiutos vertė gan stipriai svyruoja, arba pastebimai brangsta, arba pinga.

Štai praėjusį savaitgalį bitkoino kaina smuktelėjo žemiau dešimties tūkstančių dolerių.

Praėjusią savaitę apie kriptovaliutas pasisakė tiek Amerikos Centrinio banko vadovas Jerome Powell, tiek šalies prezidentas Donald Trump. Twitter žinutėje Amerikos vadovas parašė, kad nėra bitkoino ir kitų kriptovaliutų gerbėjas. Jis teigė, kad tokio tipo valiutos gali palengvinti prekybą narkotikais ir kitos nelegalios veiklos vykdymą. Donald Trump taip pat sukritikavo Facebook, kad šis planuoja įdiegti savo nuosavą kriptovaliutą librą.

Fed vadovas atkreipė dėmesį į kriptovaliutų kaip mokėjimo priemonės silpnumą ir pabrėžė, kad bitkoino naudotojai jį pirmiausia naudoja kaip vertybių saugojimo mechanizmą (nestabilų, spekuliacinį). Jis teigė, kad Facebook turėtų sustabdyti savo kriptovaliutos libra įgyvendinimo projektą tol, kol bus sukurtas tinkamas reguliavimo ir teisinis mechanizmas.

Vyriausias Oanda analitikas Alfonso Esparza neatmeta, jog bitkoino kaina gali pasikoreguoti iki aštuonių tūkstančių dolerių.

Po pietų vienoje iš kriptovaliutų biržų už vieną bitkoiną buvo mokama po 10235 dolerius, arba dvyliką procentų mažiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios ši kriptovaliuta dolerio atžvilgiu pabrango 174,5 procento, o per pastaruosius vienerius metus - penkiasdešimt trimis procentais.
 
Dar nėra komentarų