M.Mobius: myliu auksą

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-07-09 13:20 Komentarai: (0)
Gerai žinomas investuotojas Mark Mobius mano, kad vertingojo metalo aukso kaina ir toliau didės, bei su laiku gali viršyti 1500 JAV dolerių už Trojos unciją lygį.

Jo nuomone, tą turėtų lemti toliau mažėsiančios palūkanų normos, geopolitinis netikrumas bei tai, jog šį metalą pirks pasaulio Centriniai bankai.

„Aš myliu auksą“ - sakė Mark Mobius, kuris prieš įsteigdamas Mobius Capital Partners trejus dešimtmečius valdė Franklin Templeton Investments investicijas.

Jo nuomone, auksas visada turėtų būti investicinio portfelio dalis, kurioje jis turėtų sudaryti ne mažiau kaip dešimt procentų.

Per šiuos metus minimas vertingasis metalas pabrango virš aštuonių procentų, o per pastaruosius vienerius metus jo kaina ūgtelėjo virš dešimt procentų. Dabar aukso kaina biržoje yra aukščiausia nuo pat 2013 metų. Jis brangsta, nes investuotojai tikisi ekonomikos augimo sulėtėjimo, pinigų politikos JAV ir Europoje sušvelninimo bei kad dar labiau padidės įtampa prekybos srityje.

„Palūkanų normos nukrito taip žemai, ypač dabar Europoje. Kokia prasmė yra laikyti eurą, kai yra neigiama palūkanų norma? Galų gale, galite įsigyti auksą, nes tai yra daug geresnė valiuta “ - reziumavo žinomas investuotojas Mark Mobius.
 
Dar nėra komentarų