Samsung Electronics Co. pelnas pastebimai smuktelėjo, bet viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-07-05 13:19 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintoja iš Pietų Korėjos Samsung Electronics Co. pristatė savo preliminarius praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pelnas gerokai susitraukė, bet viršijo lūkesčius.

Per antrąjį šių metų ketvirtį minimai bendrovei pavyko uždirbti 6.5 trilijono vonų veiklos pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, yra net penkiasdešimt šešiais procentais mažiau.

Analitikai prognozavo, jog Samsung Electronics Co. veiklos pelnas kris dar labiau ir sieks vidutiniškai šešis trilijonus vonų. Tiesa, atmetus vienkartinio pobūdžio teigiamą efektą, ketvirčio veiklos pelnas būtų kuklesnis nei laukta.

Tuo tarpu šios bendrovės pajamos per lyginamąjį laikotarpį susitraukė virš keturių procentų iki penkiasdešimt šešių trilijonų vonų. Analitikai prognozavo, jog Samsung Electronics Co. ketvirčio pajamos sieks vidutiniškai 54.6 trilijonus vonų.

Kaip teigiama, veiklos rezultatai pablogėjo dėl smukusios bendrovės atminties lustų paklausos.

Nuo šių metų pradžios Samsung Electronics Co. rinkos vertė paaugo apie aštuoniolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus - apie tris procentus. Palyginimui, Pietų Korėjos pagrindinio akcijų rinkos indekso Kospi vertė atitinkamai paaugo 3,4 procento ir smuko 6,5 procento.


Šios kompanijos akcijų kaina buvo sugrįžusi į nuosmukio kanalą, tačiau tik trumpam. Po to ji atšoko ir pakilo iki prieš tai buvusio atšokimo viršūnės, kurią šiuo metu testuoja. Jeigu pavyks virš šio lygio tvariai pakilti, galime sulaukti naujos augimo bangos, priešingu atveju kaina vėl gali smuktelėti.

 
Dar nėra komentarų