Vokietijos Ifo indeksas vėl smuktelėjo

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-06-24 21:32 Komentarai: (0)
Vokietijos Ifo indeksas, kuris yra sudaromas apklausus devynis tūkstančius kompanijų vadovų, per šį mėnesį dar labiau smuktelėjo ir nukrito iki 2014 metų lapkričio mėnesį buvusio lygio.

Birželį lyginant su ankstesniu mėnesiu, minimo indekso reikšmė susitraukė nuo 97.9 iki 97.4, kas atitiko lūkesčius. Tai jau trečias mėnesis iš eilės kai fiksuojamas šio rodiklio kritimas.

Tuo tarpu dabartinės situacijos vertinimo indeksas šį mėnesį palyginus su penktu šių metų mėnesiu, kiek pasistiebė nuo 100.6 iki 100.8 reikšmės. Šiuo atveju ekonomistai prognozavo, jog jis kiek smuktelės iki vidutiniškai 100.3 reikšmės.

Vokietijos verslo lūkesčių indeksas per minimą laikotarpį susitraukė nuo 95.2 iki 94.2 reikšmės, kai prognozuota, jog jo vertė smuks mažiau, t.y. iki vidutiniškai 94.6.

„Gali pablogėti, galbūt ne itin blogiau, bet šiek tiek. Tikslinga bent jau atidėti bet kokią griežtesnę pinigų politiką. Bet nemanau, kad tolesnis palengvinimas labai padės. Mario Draghi teisingai pažymėjo, kad vyriausybės turi naudoti kitas priemones“ - sakė Vokietijos Ifo ekonomikos instituto vadovas Clemens Fuest.
 
Dar nėra komentarų