S&P500 juda meškų rinkos link

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-06-11 16:09 Komentarai: (2)
Citigroup banko strategai įspėja rinkos dalyvius, kad prekybos įtampa didės ir tai pablogins nuotaikas akcijų, obligacijų ir žaliavų rinkose.

„Įtampa auga ir ją labiau skatina politika nei ekonomika. Prezidentas Donald Trump greičiausiai ir toliau išlaikys griežtą liniją“ - rašoma minimo banko pasaulinių makroekonomikos strategų komandos ataskaitoje.

Pagrindiniame Citigroup scenarijuje numatyta, kad JAV prezidentas nustato dvidešimt penkių procentų muitą iki šiol neapmokestintam likusiam importui iš Kinijos, taip pat įveda mokesčius automobilių ir atsarginių dalių importui, taip didinant įtampą santykiuose su Europa ir Japonija.

Jei Fed nenuspręs sumažinti palūkanų normos, kalbant apie S&P500 indeksą, tai lems pilnavertę meškų rinką, t.y. dvidešimties procentų kritimas nuo balandį pasiektos 2350 punktų viršūnės. Tokiu atveju Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas sumažėtų iki 1,5 procento, arba dar žemiau, o aukso kaina pašoktų iki 1600 dolerių už unciją, t.y. iki aukščiausio lygio nuo pat 2013 metų.

Gera žinia yra ta, kad Citigroup strategai pastebėjo, jog kraštovaizdis „gali keistis“, ir nors negalima tikėtis, kad netrukus su Kinija bus susitarimas, Fed gali savo bazinę palūkanų normą bendrai sumažinti 75 baziniais punktais. Tokiu atveju galima būtų tikėtis, jog S&P500 pasieks naujas viršūnes ir dešimties metų JAV obligacijų pajamingumas sieks du procentus. Dėl pigesnio dolerio auksas pakiltų iki 1500 dolerių už unciją.

Trečiasis Citigroup banko scenarijus numato, kad tarp JAV ir Kinijos G20 aukščiausiojo lygio susitikime birželio mėnesio pabaigoje bus pasiektas prekybos susitarimas. Tada galima tikėtis augimo akcijų rinkoje, ypač didelis jis turėtų būti besivystančiose rinkose. Be to, obligacijų pajamingumas augtų, o auksas pigtų.
 
1.   Parašė Hitas   2019-06-11 16:51  

Jūs užsiimat spekuliacijom.

 
2.   Parašė loog77   2019-06-11 17:57  

Jei bus debesuota, gali palyti, bet tuo pačiu gali ir nelyti. Bet jeigu bus giedra, tada lietaus nenumatoma...