ECB yra pasirengęs naudoti bet kokias priemones

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-06-11 14:55 Komentarai: (0)
Europos Centrinio banko valdytojų tarybos narys Olli Rehn sakė, kad prekybos karas greičiausiai greitai nesumažės, todėl euro zonos centrinis bankas yra pasirengęs naudoti visas priemones, kad padidintų pasitikėjimą ir augimą, informuoja naujienų agentūra Reuters.

Olli Rehn, kuris laikomas vienu iš pagrindinių kandidatų užimti Europos Centrinio banko vadovo postą, teigė, jog nebūtų jokių tabu dėl banko gebėjimo veikti.

Jis sakė, kad be palūkanų mažinimo ar didesnio obligacijų įsigijimo, reikia apsvarstyti, pavyzdžiui, diferenciacijos įvedimą taikant indėlių palūkanų normą. Tai reiškia, kad būtų galima neįtraukti bankų į „nuobaudos“, kuri šiuo metu yra 0,4 procento nuo pernelyg didelių atidėjimų, mokėjimą.

Tai būtų naudinga bankams iš Šiaurės Europos. Tačiau toks žingsnis taip pat reikštų daug ilgesnį neigiamos indėlių palūkanų normos panaudojimą, nes ECB nenuspręstų pakeisti tokios politikos tik trumpam laikui.

„Jei ekonominė veikla toliau silpnės ir nepageidaujami reiškiniai didės, Valdančioji taryba bus pasiryžusi veikti ir jei reikės bus pasirengusi pritaikyti visas savo priemones“ - sakė Europos Centrinio banko valdytojų tarybos narys Olli Rehn.
 
Dar nėra komentarų