Bitkoino kaina kyla vis aukščiau

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-05-27 19:03 Komentarai: (0)
Populiariausia pasaulyje virtuali valiuta bitkoinas vis labiau brangsta, o jo kaina kriptovaliutų biržose priartėjo prie dar vienos psichologinės devynių tūkstančių dolerių ribos.

Artėjant vakarui vienoje iš biržų už vieną bitkoiną jau buvo mokama po 8880.99 dolerius, arba virš dešimt procentų daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu.

Šios kriptovaliutos, kaip ir kitų tokio tipo valiutų vertės augimą lemia tai, jog pasirodo vis daugiau pranešimų, kad tradicinės bendrovės vis dažniau priima kriptovaliutą kaip mokėjimo priemonę. Telekomunikacijų milžinė iš Amerikos AT&T praeitą savaitę paskelbė, kad leis klientams apmokėti sąskaitas bitkoinais arba bitkoino cash.

Anksčiau buvo pranešta, kad Fidelity Investments užbaigia planą padėti įsigyti ir parduoti skaitmeninį turtą instituciniams klientams. O štai Taivano HTC telefonų gamintojas sukūrė telefoną, kuriuo siekiama padėti žmonėms saugoti savo skaitmenines monetas.

Šis besibaigiantis mėnesis gali būti geriausias bitkoinui nuo pat 2017 metų, nes jo vertė per gegužę jau šoktelėjo beveik šešiasdešimt šešiais procentais. Be to, CoinMarketCap apskaičiuota kriptovaliutų rinkos kapitalizacija pasiekė 269,5 mlrd. dolerių, arba didžiausią nuo pat 2018 metų rugpjūčio.

Nuo šių metų pradžios bitkoino vertė jau pašoko 138,2 procento, o per pastaruosius vienerius metus paaugo virš dvidešimt keturių procentų.
 
Dar nėra komentarų