Pablogėjo Boeing Co. veiklos rezultatai, atšauktos prognozės

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-04-24 16:21 Komentarai: (0)
Didžiausia Amerikoje ir pasaulyje lėktuvų kūrėja bei gamintoja Boeing Co. šiandien prieš prekybos sesiją pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie pablogėjo, be to, dėl problemų susijusių su 737 MAX lėktuvu, kompanija atšaukė metines prognozes. Prieš prekybinės sesijos metu jos akcijos brango: Boeing Co. 380,00 (1,60%).

Per pirmą šių metų ketvirtį minimos bendrovės pajamos siekė 22,917 mlrd. dolerių, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo dviem procentais mažiau. Analitikai prognozavo, jog ketvirčio pajamos bus kiek didesnės ir sieks vidutiniškai 22.98 mlrd. dolerių. Per ketvirtį parduotų lėktuvų skaičius smuko nuo 184 iki 149.

Boeing Co. veiklos pelnas per minimą laikotarpį krito aštuoniolika procentų iki 2,35 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas susitraukė tryliką procentų iki 2,149 mlrd. dolerių arba iki 3.75 dolerių akcijai.

Pakoreguotas lėktuvų gamintojos pelnas akcijai siekė 3.16 dolerių ir atitiko analitikų prognozių vidurkį.

Kaip minėta, dėl problemų susijusių su Boeing Co. 737 MAX lėktuvu, kompanijos vadovybė atšaukė anksčiau skelbtas šių metų savo veiklos rezultatų prognozes. Atnaujintos prognozės bus paskelbtos vėliau. Be to, dėl tos pačios priežasties nuo kovo vidurio sustabdytas ir nuosavų akcijų biržoje supirkimas.

Nuo šių metų pradžios minimos bendrovės rinkos vertė pakilo apie septynioliką procentų, o per pastaruosius vienerius metus - 12,6 procento. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai ūgtelėjo 14,3 procento ir devyniais procentais.


Boeing Co. akcijų kaina vasario mėnesį pro viršutinę dalį ištrūko iš augimo kanalo ir tuo pačiu pakilo iki visų laikų rekordinio lygio, tačiau jau kitą mėnesį sugrįžo atgal į minėtą kanalą, be to, vėl tiek MACD, tiek RSI rodikliai rodo pardavimo signalus.

 
Dar nėra komentarų