Žemaitijos pienas pagerino veiklos rezultatus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-04-11 01:50 Komentarai: (0)
Lietuvos pieno produkcijos gamintoja Žemaitijos pienas, kurios akcijomis prekiaujama Vilniaus biržoje, pristatė savo praėjusių metų metinius veiklos rezultatus. Tiek pajamos, tiek pelnai ūgtelėjo.

Per 2018 metus minimos kompanijos grupės pajamos siekė 177,878 mln. eurų, kas lyginant su ankstesniais metais, buvo 3,3 procento daugiau. Daugiausiai produkcijos parduota vietinėje Lietuvos rinkoje, t.y. penkiasdešimt vienas procentas visų pardavimų, kurie per praėjusius metus paaugo apie tris procentus. Kitose Europos šalyje pardavimai paaugo 12,6 procento, ir sudarė dvidešimt septynis procentus visų pardavimų vertės.

Kitose Baltijos šalyse ir NVS valstybėse grupės pardavimai per 2018 metus susitraukė virš dvylikos procentų bei sudarė šešiolika procentų visų pardavimų vertės.

Žemaitijos pieno grupei per praėjusius metus pavyko uždirbti 12,653 mln. eurų EBITDA pelno, kas lyginant su 2017 metais, buvo beveik septyniolika procentų daugiau. Tuo tarp grynasis metinis grupės pelnas pašoko net beveik du kartus iki 10,705 mln. eurų, nes pavyko sumažinti veiklos išlaidas, finansinės veiklos rezultatas buvo teigiamas, be to, per praėjusius metus grupė turėjo pelno mokesčio naudą.

Grupės pinigų srautai iš pagrindinės veiklos per 2018 metus buvo teigiami ir siekė 11,318 mln. eurų, kai per ankstesnius irgi buvo teigiami ir sudarė 9,14 mln. eurų. Tuo tarpu grynųjų pinigų ir ekvivalentų vertė atitinkamai smuko 5,778 ir 4,723 mln. eurų.

Už 2017 metus dividendai siekė penkiolika centų akcijai, o už praėjusius metus dividendams ketina išmokėti aštuonis centus akcijai.

Nuo šių metų pradžios Žemaitijos pieno akcijos Vilniaus biržoje pabrango beveik ketvirtadaliu, o per pastaruosius vienerius metus - virš dviejų procentų. Palyginimui, OMX Vilnius indekso vertė atitinkamai paaugo 9,55 ir krito apie keturis procentus.
 
Dar nėra komentarų