JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-04-05 16:05 Komentarai: (0)
Paskelbti JAV darbo rinkos rodikliai. Šalies akcijų indeksų ateities sandorių kyla į viršų.



Dow Jones ir S&P 500 indeksai vakar fiksavo prieaugius ir pasiekė aukščiausius lygius per nepilnus pastaruosius šešis mėnesius. Indeksams trūksta mažiau nei 2% iki praėjusių metų rudenį pasiektų rekordinių aukštumų. Šiandien akcijos kol kas taip pat yra linkusios brangti. Buvo paskelbti JAV darbo rinkos duomenys. Nedarbo lygis praėjusį mėnesį, lyginant su vasariu, nesikeitė ir siekė 3,8%. Buvo sukurta 192 tūkst. naujų darbo vietų, išsk. žemės ūkį. Tai daugiau nei prognozuota, nes analitikai prognozavo 172 tūkst. Toks rezultatas daug geresnis nei vasario mėnesį, kuomet buvo sukurta tik 20 tūkst. naujų darbo vietų. Vidutinis darbo užmokesčio augimas kiek prasilenkė su prognozėmis ir siekė 0,1%. Ekonomistai prognozavo 0,3% sieksiantį augimą. Kinijos žiniasklaidos agentūra Xinhua News Agency vakar pranešė, jog Kinijos prezidentas Xi Jinpingas laišku kreipėsi į D. Trumpą džiaugdamasis, jog derybose stipriai pasistūmėta į priekį ir ragino užbaigti galutines diskusijas kaip įmanoma greičiau.

Azijos indeksai šiandien nerado bendros krypties. Nikkei 225 kilo į viršų beveik 0,4%. Kinijos biržos buvo uždarytos. Akcijos pigo Australijoje ir N. Zelandijoje. Nuvylė duomenys iš Japonijos. Vasario mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, vidutinis darbo užmokestis krito 0,8%. Tai prastas rezultatas, nes analitikai prognozavo 0,9% sieksiantį augimą. Didžiausia P. Korėjos kompanija Samsung Electronics paskelbė išankstinius praėjusio ketvirčio rezultatus. Remiantis preliminariais duomenimis, bendrovės veiklos pelnas siekė 6,2 trln. KRW (5,5 mlrd. USD). Tai ženkliai mažiau nei praėjusiais metais, kuomet siekė 15,64 trln. KRW. Pajamos smuko 14% ir sudarė 52 trln. KRW. Pelno kritimą lėmė suprastėjusi rinkos padėtis Samsung veiklos srityse, t.y. sumenko kompanijos gaminamų produktų paklausa. Rezultatai prasilenkė ir su analitikų prognozėmis. Jie tikėjosi, kad veiklos pelnas sieks 6,8 trln. KRW.

Europos investuotojų nuotaikos šiandien pakankamai neblogos. Daugelio regiono valstybių akcijų biržose vyrauja žalia spalva. Vokietijos pramonės gamybos apimtys vasario mėnesį, lyginant su sausiu, augo 0,7%. Tai geresnis rezultatas nei prognozuota. Analitikai tikėjosi 0,6% sieksiančios plėtros. Tiesa, dar vakar skelbta, jog šalies gamintojų naujų užsakymų apimtys tą patį mėnesį stipriai krito. Tokiu atveju gamybos augimas per ateinančius mėnesius gali būti ženkliai mažesnis. Stiprokai brangsta Italijos inžinerijos bendrovės Saipem akcijos. Pasirodė pranešimai, jog bendrovė gavo naujų užsakymų dėl jūrinių platformų Norvegijoje ir Artimuosiuose Rytuose. Užsakymų vertė siekia per 200 mln. USD. Smunka Jungtinės Karalystės nekilnojamo turto bendrovės Hammerson vertybinių popierių kaina. Investicinių kompanijų Jefferies ir Stifel analitikai pablogino rekomendaciją Hammerson akcijų atžvilgiu iš „laikyti“ į „parduoti.

Kitos savaitės pradžioje svarbių makroekonominių rodiklių skelbti kol kas nėra numatyta. Taip pat ir antradienį. Savaitės viduryje daugiausiai dėmesio sulauks ECB posėdis dėl palūkanų. Taip pat bus viešinama paskutinio FED susitikimo ataskaita, JAV infliacijos duomenys, o Jungtinė Karalystė skelbs BVP rodiklį ir gamybos sektoriaus augimą. Ketvirtadienį JAV viešins gamintojų kainų pokyčius ir bedarbių paraiškas. Savaitės pabaigoje bus skelbiamas preliminarus Mičigano universiteto rengiamas JAV vartotojų lūkesčių indeksas.

 
Dar nėra komentarų