JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-04-04 15:45 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandoriai kol kas nerodo didelių pokyčių. Stiprokai pinga Tesla akcijos.



JAV indeksai vakar fiksavo palyginti nedidelius prieaugius. Kiek stipriau brango technologijų sektoriaus bendrovių akcijos. Tai pažymi ir Nasdaq indeksas, kurio teigiamas pokytis siekė 0,6%. Šiandien situacija kol kas permaininga. Indeksų ateities sandoriai krypsta į skirtingas puses. Toliau rinkos dalyvių dėmesį išlaiko vykstančios derybos tarp JAV ir Kinijos. Wall Street Journal paskelbė, jog D. Trumpas šiandien gali paskelbti apie susitikimo su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu planus. Šiandien JAV prezidentas susitinka su Vašingtone viešinčiu Kinijos vice premjeru. D. Trumpas dar kartą sukritikavo FED teigdamas, jog nepaisant bereikalingų ir destruktyvių JAV centrinio banko veiksmų, JAV ekonomika atrodo labai stipriai, o šalyje vyrauja itin optimistinės nuotaikos. Itin stipriai priešprekybinėje sesijoje krenta Tesla akcijos. Bendrovė pranešė, jog per pirmą šių metų ketvirtį pardavė apie 63 tūkst. automobilių. Tai net 31% mažiau nei per paskutinį praėjusių metų ketvirtį, kuomet parduota 90,7 tūkst. automobilių. Per praėjusį ketvirtį buvo parduota 50,9 tūkst. Model 3, ir 12,1 tūkst Model S bei Model X. Remiantis FactSet duomenimis, analitikai vidutiniškai tikėjosi 76 tūkst. sieksiančių pardavimų. Visgi Tesla nepakeitė bendrų šių metų prognozuojamų pardavimų. Prognozuojama, kad jie sieks 360 – 400 tūkst.

Azijos akcijų biržose šiandien vyravo permainingi vėjai. Pagrindiniai indeksai judėjo skirtingomis kryptimis. Nikkei 225 prieaugis siekė viso labo 0,05%. Tarp pavienių bendrovių išsiskyrė stiprokai brangusios Japan Display akcijos. Reuters pranešė, jog kompanija šiais metais pradės tiekti OLED ekranus Apple gaminamiems laikrodžiams Apple Watch. Bendrovė yra viena iš LCD ekrano tipų tiekėjų Apple, tiesa, pastaruoju metu Apple telefonų su tokio tipo ekranais, pvz. praėjusiais metais pristatyto iPhone XR, pardavimai kiek nuvylė, o tai atsiliepia ir Japan Display rezultatams. Remiantis Reuters duomenimis, iš 11 Japan Display sekančių analitikų, 1 rekomendacija yra “pirkti”, 2 – “pralenks rinką”, 3 – “laikyti”, 4 – “nepralenks rinkos”, 1 – “parduoti”. Šanchajuje akcijos šiandien brango kiek daugiau nei 0,9%. Tuo tarpu Honkongo akcijų indeksas smuktelėjo 0,17%. Australijos indeksas krito daugiau nei 0,8% ir nutraukė septynias iš eilės sesijas trukusį kilimą į viršų.

Europos investuotojų nuotaikos šiandien taip pat yra permainingos. Akcijos brangsta Vokietijoje, Ispanijoje. Jungtinėje Karalystėje, Italijoje kol kas jaučiamas nuosmukis. Bloomberg pranešė, jog Italija planuoja sumažinti šių metų šalies ekonomikos augimo prognozę iki vos 0,1% ir paskelbti apie daugiau nei prognozuota didėsiantį šalies biudžeto deficitą. Oficialus vyriausybės pranešimas turėtų būti skelbiamas kitą savaitę. Dar gruodį buvo prognozuojama, kad BVP augimas šiais metais turėtų siekti 1%. Vasario mėnesį, lyginant su sausiu, stiprokai smuktelėjo nauji Vokietijos gamintojų užsakymai. Jų apimtys krito net 4,2%, nors ekonomistai prognozavo 0,3% sieksiantį augimą. Šalies ekonomikos ministras P. Altmaieris teigė, jog dėl silpnos išorinės paklausos gamybos tempai ir artimiausiais mėnesiais turėtų išlikti panašiame lygyje. Tarp pavienių bendrovių išsiskyrė stiprokai brangstančios Airijos sveikatos priežiūros bendrovės UDG Healthcare akcijos. Banko Barcalys analitikai pagerino savo rekomendaciją šios kompanijos atžvilgiu į „pralenks rinką“. Į viršų kyla ir Vokietijos banko Commerzbank vertybinių popierių kaina. Pasirodė pranešimai, jog Italijos bankininkystės milžinas UniCredit planuotų derėtis dėl Commerzbank įsigijimo, jei šiuo metu vykstančios derybos dėl susijungimo su kitu Vokietijos banku Deutsche Bank būtų nutrauktos.

 
Dar nėra komentarų