Padėjo prigauti JPMorgan, gaus 50 mln. dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-04-03 16:10 Komentarai: (0)
Amerikos vertybinių popierių ir biržos komisija (SEC) mokės penkiasdešimt milijonų JAV dolerių dviem pranešėjams, kurių dėka priežiūros institucija prigavo tokį gigantą kaip JPMorgan Chase.

Paaiškėjo, kad didžiausias Amerikos bankas pagal valdomą turtą iš Niujorko nepranešė turtingiems savo klientams apie interesų konfliktą valdant jų pinigus. Pagal pasiektą susitarimą, JPMorgan Chase bankas mokės 267 milijonus JAV dolerių Amerikos vertybinių popierių ir biržos priežiūros komisijai, o iš šio fondo penkiasdešimt milijonų dolerių bus skirta tiems, kurie apie minimą nusižengimą informavo komisiją.

Vienaa iš jų gaus 37 milijonus dolerių ir tai bus trečia pagal dydį išmoka per visą šios specialios Amerikos priežiūros institucijos programos istoriją. Kaip primena Bloomberg, signalizatoriai arba pranešėjai turi teisę gauti atlygį, jei jie savanoriškai atskleidžia svarbią informaciją, leidžiančią priežiūros institucijai atlikti veiksmingą procedūrą.

Apdovanojimo suma gali siekti nuo dešimties iki trisdešimties procentų sumos, kurią gavo Amerikos vertybinių popierių ir biržos komisija, kai jos paskirtos baudos viršija vieną milijoną dolerių.

Nuo 2012 metų, kai buvo pradėta ši atlyginimų programa, priežiūros institucija pranešėjams apie pažeidimus jau sumokėjo apie 376 milijonus dolerių.
 
Dar nėra komentarų