Nike pelnas viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-22 01:13 Komentarai: (0)
Amerikos sportinių ir laisvalaikio drabužių, avalynės ir aksesuarų kūrėja bei gamintoja Nike pristatė savo šių finansinių metų trečiojo ketvirčio veiklos rezultatus, kuriuos pavyko pagerinti, na o pelnas akcijai dar ir viršijo lūkesčius. Tačiau po prekybinės sesijos metu šios įmonės akcijos pigo: Nike 84,30 (-4,22%). Tuo tarpu Volstryte ketvirtadienį dominavo žalia spalva: Dow Jones 25962.51 (0.84%), S&P500 2854.88 (1.09%), Nasdaq 7838.96 (1.42%).

Per praėjusį ketvirtį Nike pajamos siekė 9,611 mlrd. dolerių ir palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, paaugo septyniais procentais. Rinkoje laukta, jog jos sudarys vidutiniškai 9,612 mlrd. dolerių. Tai pirmas kartas per paskutinius šešis ketvirčius kai šios bendrovės pajamos neviršijo lūkesčių.

Nike pajamos Šiaurės Amerikos rinkoje, kur jos yra didžiausios, per minimą laikotarpį paaugo septyniais procentais, Europoje, Vidurio Rytuose ir Afrikoje pakilo šešiais procentais, Kinijoje pašoko devyniolika procentų, o Azijoje, Okeanijoje ir Lotynų Amerikoje - trimis procentais.

Minimai kompanijai iš Amerikos per savo šių finansinių metų trečiąjį ketvirtį pavyko uždirbti 1,101 mlrd. dolerių arba 68 centus akcijai grynojo pelno, kai laukta, jog pelnas akcijai sudarys vidutiniškai 65 centus. Prieš metus per tą patį ketvirtį Nike grynasis veiklos rezultatas dėl vienkartinių išlaidų susijusių su mokesčių pasikeitimu buvo neigiamas, t.y. grynasis nuostolis sudarė 921 mln. dolerių.

Bendrai po Nike šių finansinių metų pirmų trijų ketvirčių jos pajamos siekia 28,933 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas sudaro 3,04 mlrd. dolerių, prieš metus per tą patį laikotarpį pajamos siekė 26,608 mlrd. dolerių, o grynasis pelnas sudarė 796 mln. dolerių.

Nuo šių metų pradžios, neįvertinus po prekybinės sesijos metu esančio akcijų kainos kritimo, Nike rinkos vertė pakilo devyniolika procentų, o per pastaruosius vienerius metus - daugiau nei trečdaliu. Palyginimui, Adidas akcijų kaina atitinkamai pakilo 14,65 procento ir apie šešis procentus.


Nike akcijų kaina po lokalios korekcijos nuo šių metų pradžios pajudėjo į viršų ir šį mėnesį pakilo iki naujo savo visų laikų rekordinio lygio. Artimiausiais mėnesiais paaiškės, ar šis pakilimas virš prieš korekcija buvusio piko yra tvarus reiškinys. Jeigu paaiškės, kad tai netvarus reiškinys, tuomet mūsų laukia korekcija.

 
Dar nėra komentarų