Užsienio investuotojai trečią mėnesį iš eilės pardavinėjo Amerikos skolos vertybinius popierius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-03-18 17:11 Komentarai: (0)
Užsienio investuotojai sausį vėl pardavinėjo Amerikos valstybinius skolos vertybinius popierius ir tai nutiko jau trečią mėnesį iš eilės, pranešė JAV Iždo departamentas.

Remiantis paskelbtais duomenimis, jie per pirmą šių metų mėnesį pardavė Amerikos obligacijų už grynąją 11.99 milijardo dolerių sumą, kai mėnesį prieš tai - net už 77.35 milijardo dolerių sumą, kuri buvo rekordinė.

Praėjusių metų dolerio šuolis sumažino Amerikos valstybinių skolos vertybinių popierių paklausą, nes centriniai bankai pardavė savo turėtas JAV skolas siekiant apginti nuosavas šalių valiutas.

Kinija, kuri tarp užsienio investuotojų yra daugiausiai investavusi į Amerikos valstybines obligacijas, jų turimą kiekį per sausį kilstelėjo nuo 1.123 iki 1.126 trilijono dolerių. Japonija, kuri tarp užsienio investuotojų pagal įsigytų JAV skolos vertybinių popierių kiekį atsilieka tik nuo prieš tai minėtos Kinijos, jų kiekį per pirmą šių metų mėnesį irgi padidino iki 1.069 trilijono dolerių, kas yra aukščiausias lygis nuo pat 2017 metų lapkričio.

Bendrai pagrindiniai užsienio investuotojai į Amerikos valstybines obligacijas jų turimą kiekį per sausį kilstelėjo nuo 6.265 iki 6.307 trilijono dolerių.
 
Dar nėra komentarų