JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-03-14 15:06 Komentarai: (0)
Naujienos dėl derybų tarp Kinijos ir JAV veikia investuotojų nuotaikas. JAV akcijos kol kas pinga.



Vakar JAV indeksai kilo į viršų. Nasdaq ir S&P 500 fiksavo po beveik 0,7% siekiančius prieaugius. Pastarojo indekso reikšmė užsidarė aukščiausiame lygyje per daugiau nei keturis mėnesius. Šiandien situacija kol kas nėra tokia pozityvi, akcijų indeksų ateities sandoriai nežymiai, bet juda žemyn. Bloomberg News pranešė, jog susitikimas tarp Kinijos prezidento Xi Jinpingo ir D. Trumpo bus atidėtas bent jau iki balandžio mėnesio. D. Trumpas vakar paskelbė, jog pasiekti galutinį prekybos susitarimą su Kinija nėra skubama, be to, nors ir išreiškęs optimizmą dėl derybų progreso, pridūrė, kad yra tikimybė, jog JAV galėtų apskritai pasitraukti iš derybų. Tarp pavienių bendrovių akcijų aktyvesne prekyba pasižymi General Electric vertybiniai popieriai. Kompanija pranešė, kad tikisi, jog pakoreguotas pelnas, tenkantis vienai akcijai, šiais metais sieks 0,50 – 0,60 USD. Analitikai vidutiniškai prognozuoja 0,70 USD. Kompanija įspėjo apie prognozuojamą neigiamą pinigų srautą iš su pramoniniu verslu susijusių padalinių veiklos. Per paskutinius dvylika mėnesių General Electric akcijos yra atpigusios beveik 30%. Remiantis Reuters duomenimis, iš 20 bendrovę sekančių analitikų, 6 rekomendacija yra „pirkti“, 4 – „pralenks rinką“, 8 – „laikyti“, 2 – „parduoti“. Šiandien praėjusio ketvirčio rezultatus skelbia: Oracle, Adobe, Broadcom.

Azijos rinkose šiandien vyravo permainingi vėjai. Nikkei 225 indeksas sesijos pradžioje kilo į viršų, tačiau artėjant prie prekybos pabaigos smuktelėjo ir finišavo fiksuodamas nežymų neigiamą pokytį. Stipriau akcijos pigo Kinijoje. Šanchajaus akcijų indekso reikšmė krito 1,2%. Kiek nuvylė paskelbti šalies ekonomikos duomenys. Pramonės produkcijos apimtys sausio mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, augo 5,3% tempu, o tai 0,2% mažiau nei prognozuota. Gruodį buvo fiksuotas 5,7% augimas. Praėjusiais metais Kinijos ekonomika augo lėčiausiu tempu per pastaruosius tris dešimtmečius, tad ir toliau lėtėjančios gamybos apsukos nuvilia. Sausį išaugo ir nedarbo lygis, kuris pasiekė 5,3%. Japonijos technologijų konglomeratas SoftBank pranešė, jog su konsorciume esančiomis keliomis kitomis kompanijos į Uber Technologies autonominio vairavimo padalinį investuos daugiau nei 1 mlrd. USD. Toks žingsnis turėtų padėti Uber sėkmingai pasirodyti ir artėjančiame pirminiame viešame akcijų pasiūlyme. 2017 metais kompanija jau buvo investavusi apie 750 mln. USD į šio padalinio veiklos plėtrą, tiesa, praėjusiais metais investicijų buvo skirta mažiau.

Europos investuotojų nuotaikos šiandien yra pakankamai pozityvios. Pagrindiniai regiono akcijų indeksai kopia į viršų. Brangsta energetikos sektoriaus bendrovių akcijos. Vakar Jungtinės Karalystės parlamentarai balsuodami atmetė pasitraukimo iš Europos Sąjungos be susitarimo galimybę. Šiandien bus balsuojama dėl Brexit atidėjimo, kuris turi įvykti kovo 29 dieną. Remiantis galutiniais duomenimis, vasario mėnesį metinė infliacija Vokietijoje siekė 1,5%. Tai 0,1% daugiau nei sausį. Labiausiai per metus šalyje išaugo energijos produkcijos kainos. Įspūdingai brango daržovės, kurių kainos didėjo net 12,2%. Tarp pavienių bendrovių stiproku kritimu išsiskiria Vokietijos oro linijų kompanijos Deutsche Lufthansa akcijos. Įmonė pranešė, jog per praėjusį ketvirtį uždirbo 343 mln. EUR pelno. Prieš metus jis sudarė 560 mln. EUR. Pajamos augo 6% ir pasiekė 8,95 mlrd. EUR. Per visus praėjusius metus Deutsche Lufthansa uždirbo 2,16 mlrd. EUR. Tai mažiau nei prognozuota. Tam daugiausiai įtakos turėjo kilusios kuro kainos. Kompanija praneša, kad šių metų pajamos turėtų augti panašiu tempu. Taip pat paskelbta apie 0,80 EUR siekiančius metinius dividendus. Šiandienos atidarymo metu už vieną akciją buvo mokama 21,95 EUR.

Šiandien pasirodys JAV bedarbių paraiškų skaičius. Rytoj bus įdomu įvertinti preliminarų Mičigano universiteto rengiamą vartotojų pasitikėjimo indeksą.

 
Dar nėra komentarų