JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-03-13 15:08 Komentarai: (0)
JAV akcijos šiandien brangsta. Laukiama tolimesnių naujienų iš Jungtinės Karalystės.



JAV indeksai vakarykštę sesiją baigė krypdami į skirtingas puses. Dow Jones krito apie 0,4%. Tuo tarpu S&P 500 ir Nasdaq fiksavo panašaus dydžio prieaugius. Brango sveikatos apsaugos ir komunalinių paslaugų sektorių atstovių akcijos. Šiandien akcijos brangsta. Atšoko ir lėktuvų gamintojos Boeing vertybiniai popieriai, nepaisant to, jog nemažai šalių vakar uždraudė kilti 737 Max Max 8 lėktuvams. Tiesa, tai galima laikyti labiau techniniu atšokimu. Paskelbti ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai kartu ir nuvylė ir pranoko lūkesčius. Sausio mėnesį, bendro tokio tipo prekių užsakymų apimtys, lyginant su gruodžiu, išaugo 0,4% ir viršijo prognozes. Analitikai prognozavo 0,5% kritimą. Tiesa, atmetus su transportu susijusius užsakymus, fiksuotas 0,1% kritimas, nors buvo tikėtasi 0,1% augimo. Aktyviau prekiaujama vaistinių tinklo Rite Aid akcijomis. Pranešta, jog dabartinis vadovas J. Stadley paliks savo poziciją. Akcijų kaina stiprokai šoktelėjo į viršų. Tuo tarpu stipriai pinga drabužių mažmenininkės Express akcijos. Kompanija uždirbo daugiau pelno nei prognozavo analitikai, tačiau pajamos per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, smuko 10% iki 628,4 mln. USD ir prasilenkė su lūkesčiais. Dar labiau nuvylė ir kompanijos pateiktos šio ketvirčio prognozės dėl galimų nuostolių.

Azijos investuotojų nuotaikos šiandien nebuvo tokios pozityvios kaip vakar. Pagrindiniai regiono šalių akcijų indeksai sesiją užbaigė nusidažę raudonai. Nikkei krito apie 1%. Šanchajuje bendrai pigo 1,10%. Paskelbta, jog Kinijoje vasario mėnesį ir vėl mažėjo naujų automobilių pardavimai. Šalyje buvo parduota 1,48 mln. automobilių, o tai yra 14% mažiau nei prieš metus. Tai jau aštuntas mėnesis iš eilės, kuomet yra fiksuojamas automobilių pardavimų kritimas. Kinija yra didžiausia automobilių rinka pasaulyje, todėl smunkantys pardavimai kelia nerimą daugeliui gamintojų.

Europos akcijų biržose vyrauja žalia spalva. Tiesa, akcijos pernelyg stipriai nebrangsta. Vakar Jungtinės Karalystės parlamentas antrą kartą atmetė susitarimą dėl Brexit. Šiandien bus balsuojama dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos be susitarimo, o rytoj dėl išstojimo datos nukėlimo. Svaro kursas šiandien kyla aukštyn. Lūkesčius pranoko paskelbti Europos pramonės produkcijos rodikliai. Apimtys euro zonoje sausio mėnesį, lyginant su gruodžiu, augo 1,4% tempu. Tai daugiau nei analitikų prognozuotas 1% sieksiantis augimas. Europos Sąjungoje buvo fiksuotas 1% augimas, o Lietuvoje apimtys smuktelėjo 0,2% Pinga Vokietijos sporto prekių gamintojos Adidas akcijos. Reuters pranešė, jog dėl tam tikrų problemų su tiekimu gali būti paveiktas bendrovės pajamų augimas Š. Amerikos rinkose.

Nafta šiandien brangsta. Už vieną WTi tipo naftos balandžio mėnesio ateities sandorio barelį šiuo metu mokama kiek daugiau nei 57 USD. Vakar Amerikos degalų institutas paskelbė, jog per praėjusią savaitę šalies naftos atsargos sumažėjo 2,6 mln. barelių. Benzino atsargos krito dar labiau, t.y. 5,8 mln. barelių. Nepaisant tokio pranešimo, analitikai prognozuoja, jog atsargos bus išaugusios 2,7 mln. barelių. Šiandien JAV Energetikos informacijos administracija skelbs ir oficialius duomenis.

Šiandien JAV skelbia ilgalaikio vartojimo prekių užsakymus, gamintojų kainų pokyčius bei naftos atsargų pokyčius. Ketvirtadienį pasirodys JAV bedarbių paraiškų skaičius. Galiausiai savaitės pabaigoje bus įdomu įvertinti preliminarų Mičigano universiteto rengiamą vartotojų pasitikėjimo indeksą.

 
Dar nėra komentarų