Nasdaq pridės populiarių kriptovaliutų indeksus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-02-19 17:25 Komentarai: (0)
Amerikos Nasdaq birža paskelbė, kad dar šį mėnesį pradės skelbti dviejų populiariausių pasaulyje virtualių arba kriptovaliutų bitkoino ir ethereumo indeksus.

Amerikos biržos operatorius pranešė, kad nuo vasario dvidešimt penktos dienos bendradarbiaudamas su Naujosios Zelandijos kompanija Brave New Coin, pradės skelbti Bitcoin Liquid Index (BLX) ir Ethereum Liquid Index (ELX) indeksus.

Rodikliai turi parodyti dabartinę abiejų kriptovaliutų spot kainą Amerikos doleriais. Indeksų reikšmės bus atnaujinamos kas trisdešimt sekundžių. BLX indekso atveju duomenys bus nuo 2010 metų, O ELX indekso - nuo 2014 metų.

Šiandien artėjant vakarui abi virtualios valiutos brango. Už vieną bitkoiną buvo mokama po 3977.72 dolerius, arba virš dviejų procentų daugiau nei vakar. Ethereumas buvo pabrangęs beveik trimis procentais iki 148.57 dolerių.

Nuo metų pradžios pirmosios kriptovaliutos vertė paaugo apie septynis procentus, o antrosios - virš vienuolikos procentų. Tuo tarpu per pastaruosius vienerius metus bitkoinas nuvertėjo 64,1 procento, o ethereumas - 84,1 procento.
 
Dar nėra komentarų