Iš fondų investuojančių į akcijas atsiimta daugiausiai lėšų per tris mėnesius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-02-08 15:13 Komentarai: (0)
JAV fondų investuotojai iš vietinėje akcijų rinkoje investuojančių fondų atsiėmė didžiausią pinigų kiekį per pastaruosius tris mėnesius, tokius duomenis pateikia Investavimo kompanijos institutas.

Tad akivaizdu, kad dalis investuotojų nusprendė pasinaudoti gera metų pradžia Amerikos akcijų rinkoje ir realizavo savo pelnus.

Per savaitę pasibaigusią sausio trisdešimtą dieną iš akcijų rinkoje investuojančių fondų atsiimtų grynųjų pinigų kiekis, t.y. atmetus investuotas naujas lėšas, siekė 13,6 milijardo dolerių. Daugiausiai atsiimta iš taip vadinamų ETF arba biržose prekiaujamų fondų, kuriais labiausiai naudojasi instituciniai investuotojai.

Nuo šių metų pradžios vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 jau pakilo aštuoniais procentais, tiesa, vien per vakar jis smuktelėjo apie vieną procentą.

Iš Amerikos akcijų rinkoje investuojančių fondų per minimą savaitę atsiimta keturiolika milijardų dolerių, arba daugiausiai nuo pat spalio mėnesio. Tuo tarpu užsienyje į akcijas investuojantys fondai sulaukė 400 milijonų dolerių daugiau įplaukų nei iš jų buvo atsiimta.

Remiantis Investavimo kompanijos instituto duomenimis, per savaitę pasibaigusią sausio trisdešimtą dieną, į obligacijas investuojantys fondai pritraukė 7,8 milijardo dolerių vertės naujų lėšų, o į žaliavas investuojantys fondai sulaukė 767 milijonų dolerių naujų investicijų.
 
Dar nėra komentarų