Geležies rūda brangiausia per pastaruosius beveik dvejus metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-02-07 14:50 Komentarai: (0)
Didžiausios pasaulyje geležies rūdos tiekėjos problemos padidino pagrindinės plieno gamybos žaliavos kainą biržoje iki tokio lygio, kuris buvo prieš beveik dvejus metus.

Didėja susirūpinimas dėl geležies rūdos tiekimo sumažėjimo po pranešimų, kad Brazilijos Vale nepateikė keleto pristatymų, susijusių su force majeure (nenugalima jėga) aplinkybe, kuri šiuo atveju yra laikinas Brucut kasyklos uždarymas.

Teismas išdavė leidimą sustabdyti veiklą ir nurodė padidinti saugumą po to, kai sausio mėnesio pabaigoje Minas Žeraiso valstijoje vienoje iš užtvankų neatlaikė sutvirtinimai, dėl ko buvo užtvindyta dalis miesto ir žuvo daugiau kaip šimtas trisdešimt žmonių.

Vakar geležies rūdos tonos kaina paaugo virš vieno procento iki 85.05 dolerių ir buvo didžiausias nuo pat 2017 metų kovo mėnesio. Vien nuo šių metų pradžios ši žaliava jau pabrango beveik penktadaliu, o per pastaruosius vienerius metus geležies rūdos kaina pakilo šešiolika procentų.

„Dabar kai Vale pasirėmė force majeure aplinkybe, kai kurie rinkos dalyviai tikisi sulaukti šimto dolerių už toną rūdos kainos“ - sakė S&P Global Platts atstovas Joseph Innace.
 
Dar nėra komentarų