„Obligacijų karalius“ nepasiekė didžiausios grąžos iš obligacijų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-02-06 14:53 Komentarai: (1)
Per pastarąjį dešimtmetį Bill Gross, vadinamas „obligacijų karaliumi“, pasiekė apie penkiasdešimties procentų bendra investicijų grąža obligacijų rinkoje. Tai mažai, palyginti su jo kita investicija.

Didesnę grąžą nei obligacijas per tą patį laikotarpį suteikė pašto ženklų, kuriuos surinko Bill Gross, kolekcija.

Aukciono namų Robert A. Siegel vadovas Charles Shreve, kuris neseniai vykdė dalies pašto ženklų kolekcijos pardavimą, atskleidė, kad minimo investuotojo ir „obligacijų karaliaus“ investicinė grąža iš jo pašto ženklų siekė tarp šimto ir dviejų šimtų procentų.

„Geriausi pašto ženklai parodė neįtikėtiną vertės padidėjimą per pastaruosius dešimt metų. Vidutiniškai ji pakilo du ar tris kartus“ - teigė Charles Shreve.

Bill Gross yra žinomas filatelistas, kuris ir toliau pardavinėja pašto ženklus iš savo kolekcijos. Aukciono namų Robert A. Siegel vadovas prognozuoja, kad „obligacijų karalius“ iš jų uždirbs daugiau nei penkiasdešimt milijonų dolerių.

Septyniasdešimt penkerių metų Bill Gross, kuris šią savaitę paskelbė apie savo išėjimą į pensiją, praėjusių metų spalį sakė, kad investuojant į pašto ženklus gaunama daug didesnė grąža nei obligacijose, nors ji nėra tokia gera kaip kalbant apie akcijas.
 
1.   Parašė vyva   2019-02-06 21:59  

Tas tik dar kartą įrodo žmonijos beprotybę