Smuktelėjo Vokietijos prabangių automobilių gamintojos pelnai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-02-06 13:08 Komentarai: (0)
Vokietijos Mercedes-Benz automobilių ir kitų transporto priemonių gamybos milžinė Daimler pristatė savo praėjusių metų paskutinio ketvirčio ir bendrus metinius veiklos rezultatus. Nors pajamos paaugo, tačiau pelnai dėl sparčiau didėjusių išlaidų ir prekybos muitų - smuktelėjo. Šiandieninės prekybos sesijos metu bendrovės akcijos pinga: Daimler 51.235 (-3.17%).

Nors per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, minimos automobilių ir kitų transporto priemonių gamintojos pajamos ir pardavimai kiekine išraiška ūgtelėjo, t.y. atitinkamai septyniais procentais iki 46,61 mlrd. eurų ir penkiais procentais iki 917,756 tūkstančių vienetų, tačiau pelnai, kaip buvo minėta, susitraukė.

Veiklos pelnas per minimą laikotarpį driokstelėjo žemyn 22 procentais iki 2,669 mlrd. eurų, o grynasis susitraukė beveik perpus iki 1,642 mlrd. eurų. Analitikai tikėjosi, jog šios automobilių gamintojos ketvirčio veiklos pelnas bus didesnis ir sieks vidutiniškai 2,92 mlrd. eurų.

Per visus praėjusius metus Daimler pajamos sudarė 167,362 mlrd. eurų, veiklos pelnas - 11,132 mlrd. eurų, o grynasis pelnas siekė 7,582 mlrd. eurų. Palyginus su 2017 metais, pajamos paaugo dviem procentais, veiklos pelnas krito dvidešimt dviem procentais, o grynasis susitraukė dvidešimt devyniais procentais.

Kompanija per 2018 metus iš viso pardavė 3,352 mln. vienetų automobilių, kas palyginus su ankstesniais metais, buvo dviem procentais daugiau. Už praėjusius metus ketinama akcininkams išmokėti 3.25 euro akcijai vertės dividendus, kas palyginus su 2017 metais, yra vienuolika procentų mažiau.

Per šiuos metus bendrovės vadovybė tikisi, kad šiek tiek ūgtelės pajamos ir veiklos pelnas bei kiekiniai automobilių pardavimai.

Nuo šių metų pradžios Daimler akcijos pabrango virš penkiolikos procentų, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė krito dvidešimt vienu procentu. Palyginimui, Volkswagen rinkos vertė atitinkamai pakilo 7,5 procento ir krito 9,5 procento.


Daimler akcijų kaina po korekcinio periodo, kuris tęsėsi beveik visus praėjusius metus, bando atsitiesti ir atšokti. Tikėtina, kad su laiku galime sulaukti dar kiek didesnio atšokimo.

 
Dar nėra komentarų