JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-02-05 15:49 Komentarai: (0)
Investuotojai toliau vertina praėjusio ketvirčio rezultatus. JAV akcijų indeksų ateities sandoriai žaliuoja.



JAV indeksai savaitę pradėjo išties pozityviai. Dow Jones ir S&P 500 fiksavo apie 0,7% siekiančius prieaugius, Nasdaq šoktelėjo į viršų ir daugiau nei 1,1%. Labiausiai brango technologijų sektoriaus bendrovių akcijos. Šiandienos priešprekybinėje sesijoje JAV akcijos ir toliau yra linkusios brangti. Tiesa, yra ir pingančių bendrovių. Tarp tokių atsidūrė Google valdanti Alphabet. Vakar vėlai vakare kompanija paskelbė praėjusio ketvirčio rezultatus. Jie pranoko lūkesčius, tačiau investuotojus išgąsdino augusios kompanijos išlaidos. Alphabet per paskutinį praėjusių metų ketvirtį sugeneravo 39,28 mlrd. USD, t.y. 22% daugiau nei per tą patį laikotarpį prieš metus. Apie 83% pajamų sudarė Google Ads reklamos platformos pardavimai. Analitikai prognozavo 38,93 mlrd. USD sieksiančias pajamas. Kompanija uždirbo 8,95 mlrd. USD pelno (12,77 USD vienai akcijai). Bendros išlaidos per metus išaugo net 26% ir pasiekė 31 mlrd. USD. Kompanija planuoja supirkti savų akcijų už 12,5 mlrd. USD. Šiandien savo rezultatus skelbs Walt Disney, Snap ir kitos bendrovės. Remiantis Refinitiv duomenimis, iš rezultatus jau paskelbusių S&P 500 indeksui priklausančių bendrovių, 71% viršijo analitikų prognozes. Ketvirto ketvirčio pelno augimas vidutiniškai siekia 15,4%.

Azijoje prekyba vyko permainingai. Tiesa, vietinių investuotojų aktyvumas yra prislopęs dėl švenčiamų Naujųjų metų. Kinijoje biržos bus uždarytos visą savaitę. Japonijos akcijos bendrai pigo beveik 0,2%. Stiprokai brango Yahoo Japan akcijos. Lūkesčius pranoko paskelbti rezultatai. Tuo tarpu elektronikos gamintojos Panasonic vertybiniai popieriai pigo. Kompanija sumažino bendras metinio pelno augimo prognozes. Stipriai į viršų šovė Australijos akcijų indeksas. Jo prieaugis šiandien siekė beveik 2%. Šalies centrinis bankas nepadidino palūkanų, kurios išliko 1,5% lygyje. Banko vadovas P. Lowe teigė, jog globalinės rizikos išaugo, tačiau Australijos ekonomikos augimas turėtų išlikti stabilus ir šiais metais siekti apie 3%. Išsiskyrė brangusios bankų akcijos. Prie to prisidėjo naujienos, jog po specialaus vyriausybės atlikto tyrimo nuspręsta, jog dabartinės bankinės struktūros nėra reikalo keisti, taip paliekant dabartinius didžiuosius šalies bankus ramybėje. Tarp tokių yra ANZ, National Australia Bank, Westpac, Commonwealth Bank. Jų akcijos šiandien brango išties stipriai.

Europos indeksai šiandien žaliuoja. Akcijos kainos kyla daugumoje regiono šalių. Beveik visų sektorių atstovių akcijos brangsta. Geriausiai atrodo naftos ir dujų gamintojos. Tarp jų išsiskiria Jungtinės Karalystės energetikos milžinė BP. Paskelbti rezultatai pranoko analitikų ir investuotojų lūkesčius. Bendrovė per praėjusį ketvirtį uždirbo 3,48 mlrd. USD pelno. Analitikai prognozavo viso labo 2,64 mlrd. USD. Bendras praėjusių metų pelnas sudarė 12,7 mlrd. USD, o tai panašus rezultatas į tą, kuomet naftos kaina siekė apie 100 USD už barelį. BP vadovas B. Dudley džiaugėsi rezultatais ir akcentavo praėjusius metus kaip pačius saugiausius neįvykusių avarijų prasme, o tai ir leido auginti pelną. BP vis dar moka baudas už katastrofą Meksikos įlankoje 2010 metais, kurios metu žuvo 11 žmonių ir išsiliejo apie 5 mln. barelių naftos. Tai buvo didžiausias tokio masto incidentas istorijoje. BP tai kainavo daugiau nei 60 mlrd. USD per įvairias kompensacijas ir baudas. Bendrovė praėjusiais metams joms išmokėti skyrė 3,2 mlrd. USD, o šiais metais susijusios išlaidos turėtų siekti 2 mlrd. USD.

Šiandien bus skelbiamas JAV ISM ne gamybos sektoriaus indeksas. Rytoj galėsime įvertinti JAV naftos atsargų pokyčius. Ketvirtadienį JK centrinis bankas spręs dėl palūkanų. Taip pat bus viešinamos JAV bedarbių paraiškos. Savaitės pabaigoje svarbių makroekonomikos rodiklių skelbti kol kas nėra numatyta.

 
Dar nėra komentarų