Kitas ekonominis nuosmukis yra tai, kas labiausiai gąsdina

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-01-23 13:21 Komentarai: (0)
Kitas pasaulinio augimo nuosmukis yra baugi perspektyva finansų rinkoms, pareiškė milijardierius ir didžiausio pasaulyje hedge arba rizikos draudimo fondo įkūrėjas Ray Dalio.

Jo komentaras pasirodė tuomet, kai investuotojų tarpe vis labiau didėja susirūpinimas dėl rimto pasaulinės ekonomikos augimo sulėtėjimo, o JAV ir Kinijos prekybos karas jau seniai veikia verslą ir vartotojų nuotaikas.

„Kas mane labiausiai gąsdina ilgalaikėje perspektyvoje, yra tai, kad mes turime ribotą pinigų politiką, kuri yra mūsų vertingiausia priemonė, lygiai taip pat, kaip ir mes turime didesnį politinį ir socialinį priešiškumą“ - sakė Ray Dalio pasaulinio ekonomikos forumo Davose metu.

„Taigi, kitas ekonomikos nuosmukis labiausiai man kelia nerimą“ - pridūrė jis.

Populizmo didėjimas taip pat yra neatidėliotinas rinkos dalyvių susirūpinimas, nes nacionalistinės ir kraštutinės dešinės partijos pastaraisiais mėnesiais visame pasaulyje pasiekė didelį populiarumą.

„Tokie politiniai klausimai dabar yra labai susiję su ekonominiais klausimais. Taigi manau, kad tai yra dabartinės aplinkos pobūdis“ - reziumavo Ray Dalio.
 
Dar nėra komentarų