JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-01-16 15:48 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandoriai kol kas žaliuoja. Investuotojai vertina praėjusio ketvirčio finansinius rezultatus.



JAV indeksai vakar fiksavo nemenkus prieaugius. Geriausiai atrodė technologijų sektorius. Nasdaq šoktelėjo į viršų daugiau nei 1,7%. Prie to prisidėjo stipriai brangusios Netflix akcijos. Kompanija paskelbė apie didėsiančias jos teikiamų paslaugų kainas. Populiariausio plano kaina didės vos 2 USD, tiesa, bendras kainos pokytis siekia daugiau nei 18%. Toks sprendimas patiko investuotojams. Bendrovė šiuo metu turi daugiau nei 135 mln. klientų visame pasaulyje. Šiandienos priešprekybinėje sesijoje bendrai akcijos ir toliau yra linkusios brangti. Daugiausiai dėmesio sulaukia skelbiami bendrovių rezultatai. Investicinis bankas Goldman Sachs pateisino investuotojų lūkesčius. Per paskutinį praėjusių metų ketvirtų bankas sugeneravo 8,08 mlrd. USD pajamų ir uždirbo 6,04 USD pelno, tenkančio vienai akcijai. Analitikai atitinkamai tikėjosi 7,9 mlrd. USD ir 5,37 USD. 18% smuko fiksuoto pajamingumo prekybos padalinio pajamos, tačiau netektį atstojo prekybos akcijomis rezultatai, kurie išaugo 17%. Technologijų kompanija Fiserv pranešė, jog už 22 mlrd. USD įsigys elektroninės komercijos sprendimus kuriančią bendrovę First Data Corportaion. Už vieną akciją bus sumokėta 22,74 USD, o tai 29% daugiau nei 5 paskutinių prekybos dienų akcijos kainos vidurkis. First Data akcijos stipriai brangsta, tuo tarpu Fiserv pinga. JAV nekilnojamo turto brokerių kompanija Redfin paskelbė, jog namų pardavimai JAV gruodžio mėnesį krito 11%. Tai didžiausias smukimas nuo 2016 metų. Tiesa, vidutinė namo kaina augo 1,2%, tačiau nepaisant to, praėjusiais metais kainų augimas buvo lėčiausias nuo 2012 metų.

Azijos indeksai šiandien nejudėjo bendra kryptimi. Nikkei 225 krito kiek daugiau nei 0,5%. Pigo automobilių ir finansų sektorių atstovių vertybiniai popieriai. Tarp jų kiek labiau išsiskyrė bendrovės Nomura akcijos. Kinijos indeksai beveik nerodė pokyčių. Honkonge akcijos brango apie 0,3%. Čia geriausiai atrodė energetikos sektoriaus įmonės. Turkijos centrinis bankas šiandienos posėdžio metu nusprendė nedidinti palūkanų. Jos šiuo metu šalyje siekia 24%. Toks sprendimas atitiko rinkos dalyvių lūkesčius. Po naujienos Turkijos liros kursas kilo į viršų. Indonezijos centrinis bankas taip pat ruošiasi ketvirtadienio posėdžiui, kuriame bus sprendžiama dėl palūkanų. Šiandien banko vadovas P. Warjiyo pranešė, jog bazinės normos beveik pasiekė viršūnę, o tai turėtų reikšti, kad palūkanos šį kartą nebus keliamos. Tą prognozuoja ir analitikai. Bazinė palūkanų norma Indonezijoje šiuo metu siekia 6%. UBS analitikai išplatino pranešimą, jog nesitiki, kad Indijos akcijos šiais metais galėtų generuoti labiau apčiuopiamą grąžą. Dar praėjusiais metais Indijos akcijų biržose situacija buvo viena iš geriausių tarp Azijos regiono šalių. Kaip viena iš pagrindinių priežasčių buvo įvardintas politinis nestabilumas.

Europos investuotojų nuotaikos šiandien yra permainingos. Jungtinėje Karalystėje akcijos pinga. Kitose Europos šalyse indeksai po truputį kyla į viršų. Vakar, kaip ir daugelis tikėjosi, Jungtinės Karalystės parlamentas nepritarė T. May su Europos Sąjunga susiderėtai sutarčiai dėl Brexit. Šiandien Leiboristų partijos iniciatyva taip pat bus surengtas balsavimas dėl pasitikėjimo šalies vyriausybe ir pačia T. May. Tiesa, šį kartą prognozuojama, kad balsavimas neturėtų būti sėkmingas. Taip pat buvo paskelbti šalies infliacijos duomenys. Gruodžio mėnesį, metinis infliacijos augimas, Jungtinėje Karalystėje siekė 2,1%. Tai atitiko prognozes. Labiausiai per metus išaugo nuomos ir apgyvendinimo paslaugų kainos, taip pat brango transporto paslaugos. Tarp pavienių bendrovių stipresniu pigimu išsiskiria JK mokymo paslaugų bendrovės Pearson akcijos. Bendrovė pranešė, kad JAV padalinio, kuris yra svarbiausias kompanijoje, pajamos pernai krito 5%. Panašus rezultatas planuojamas ir šiais metais. Pasak Pearson vadovo J. Fallono, sunkiai sekasi gerinti aukštojo mokslo programų pardavimus, kadangi studentai vis labiau renkasi naudotus vadovėlius bei skaitmeninę mokymosi medžiagą. Pearson buvo įkurta prieš 175 metus Š. Anglijoje, o jos pirminė veikla buvo statybos. Tuo tarpu 2019 metams įmonė prognozuoja pasiekti 590 – 640 mln. GBP sieksiantį veiklos pelną.

Šiandien JAV skelbs naftos atsargų pokyčius. Rytoj galėsime įvertinti Filadelfijos gamybos sektoriaus indeksą ir JAV bedarbių paraiškas. Taip pat pasirodys galutiniai euro zonos infliacijos rodikliai. Galiausiai savaitės pabaigoje JAV bus skelbiamas preliminarus Mičigano universiteto rengiamas vartotojų pasitikėjimo indeksas.

 
Dar nėra komentarų