Citigroup pelnas viršijo lūkesčius

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-01-14 16:49 Komentarai: (0)
Vienas iš didžiausių Amerikos bankų Citigroup šiandien pirmasis tarp finansinių institucijų pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pelnas akcijai viršijo lūkesčius, tačiau pajamos smuktelėjo ir buvo kuklesnės nei laukta. Prasidėjus šios dienos prekybos sesijai jo akcijos brangsta: Citigroup 57,29 (1,17%).

Per paskutinį praėjusių metų ketvirtį minimam bankui pavyko uždirbti 4,313 mlrd. dolerių arba 1.64 dolerius akcijai grynojo pelno, kai prieš metus dėl vienkartinio pobūdžio išlaidų banko grynasis nuostolis siekė 18,893 mlrd. dolerių. Palyginus su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, pelnas krito septyniais procentais.

Pakoreguotas Citigroup pelnas akcijai siekė 1.61 dolerį, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 1.55 dolerius.

Banko bendros pajamos per ketvirtą praėjusių metų ketvirtį sudarė 17,124 mlrd. dolerių, o prognozuota, jog sieks vidutiniškai 17,6 mlrd. dolerių. Palyginus su ankstesniu ketvirčiu, pajamos krito septyniais procentais, o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus - dviem procentais.

Banko pajamos iš prekybos obligacijos ir kitais skolos vertybiniais popieriais dėl nepalankių sąlygų rinkoje susitraukė 21 procentu iki 1.94 mlrd. dolerių, o bendros prekybinės pajamos smuko keturiolika procentų.

Citigroup blogų paskolų dalis per metus sumažėjo septyniais procentais iki 1,925 mlrd. dolerių, o lyginant su trečiu praėjusių metų ketvirčiu, smuktelėjo dviem procentais.

Bendrai per visus praėjusius metus minimam bankui pavyko uždirbti 18,045 mlrd. dolerių grynojo pelno, o pajamos siekė 72,854 mlrd. dolerių. Per 2017 metus grynasis nuostolis dėl vienkartinio pobūdžio išlaidų siekė 6,798 mlrd. dolerių, o pajamos sudarė 72,444 mlrd. dolerių. Blogų paskolų dalis per minimą laikotarpį paaugo dviem procentais iki 7,568 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios Citigroup rinkos vertė paaugo virš aštuonių procentų, o per pastaruosius vienerius metus smuko beveik ketvirtadaliu. Palyginimui, S&P500 indeksas atitinkamai paaugo apie tris procentus bei krito virš septynių procentų.


Banko akcijų kaina korekcinio etapo metu atšoko nuo fibo 61,8 procento lygio, tad trumpalaikiu laikotarpiu šis atšokimas gali prasitęsti. Be to, buvo pakilta virš prieš tai buvusio ilgalaikio horizontalaus kanalo viršutinės dalies.

 
Dar nėra komentarų