Samsung Electronics Co. pelnas virš aštuoniolikos procentų mažesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2019-01-08 02:22 Komentarai: (0)
Didžiausia pasaulyje televizorių ir išmaniųjų telefonų gamintoja iš Pietų Korėjos Samsung Electronics Co. pristatė savo preliminarius praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie ne tik pablogėjo, tačiau ir buvo mažesni nei laukta.

Per praėjusį ketvirtį, remiantis pirminiais preliminariais duomenimis, šios kompanijos pajamos siekė 59 trilijonus Korėjos vonų, kai laukta, jog jos bus didesnės ir sieks vidutiniškai 62,8 trilijono vonų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos susitraukė 10,6 procento, o lyginant su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, jos smuko beveik dešimt procentų.

Samsung Electronics Co. veiklos pelnas per 2018 metų paskutinį ketvirtį sudarė apie 10,8 trilijono vonų (9,67 mlrd. dolerių). Analitikai prognozavo, jog bendrovės ketvirčio veiklos pelnas bus virš aštuoniolikos procentų didesnis ir sudarys vidutiniškai 13,2 trilijonus vonų.

Ketvirtį prieš tai veiklos pelnas buvo pastebimai didesnis ir siekė 17,57 trilijonus vonų, o lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, veiklos pelnas susitraukė 28,7 procento.

Kaip skelbiama kompanijos pranešime, veiklos rezultatai pablogėjo dėl nepakankamos atminties mikroschemų paklausos verslo srityje ir dėl didėjančios konkurencijos išmaniųjų telefonų segmente. Nesitikima, kad šį ketvirtį padėtis pagerės, o to turėtume sulaukti per antrą metų pusę.

Šiandieninės prekybos metu Seulo biržoje Samsung Electronics Co. akcijos pigo, o per pastaruosius vienerius metus jų vertė susitraukė beveik ketvirtadaliu. Palyginimui, šios biržos pagrindinio akcijų rinkos indekso KOSPI vertė smuktelėjo devyniolika procentų.


Šios kompanijos akcijų kaina po 2017 metų lapkritį pasiekto rekordinio lygio išlieka nuosmukio kanale ir kol kas nematyti jokių aiškių šios tendencijos pabaigos ženklų.

 
Dar nėra komentarų