JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Myriad capital Data: 2019-01-03 15:53 Komentarai: (0)
Naujienos iš Apple stipriai paveikė rinkas. JAV akcijų indeksų ateities sandoriai krenta žemyn.



JAV indeksai vakarykštę sesiją sugebėjo užbaigti fiksuodami prieaugius. Tiesa, jie buvo itin nedideli. Šiandien situacija daug aštresnė. Priešprekybinėje sesijoje akcijos stiprokai pinga. Tam daugiausiai įtakos turi Apple. Bendrovės vadovas T. Cookas vakar pasibaigus oficialioms prekybos valandoms paskelbė apie mažinamas rezultatų prognozes. Po pranešimo itin stipriai pinga kompanijos akcijos. Apple sumažino praėjusių metų pajamų prognozę. Tikimasi sugeneruoti 84 mlrd. USD pajamų, kuomet prieš tai buvo prognozuota 89 – 93 mlrd. USD. Apie 0,5% sumažinta ir bendro pelno prognozė. T. Cookas kaip pagrindinę prastesnių rezultatų priežastį įvardino silpnėjantį Kinijos ekonomikos augimą ir dėl to mažesnius nei tikėtasi naujųjų iPhone modelių pardavimus. Po pranešimo pasipylė analitikų rekomendacijų atnaujinimai. Daugelis iš jų pablogino savo rekomendaciją ir sumažino rekomenduojamą akcijų tikslinę kainą. Pavyzdžiui, investicinė bendrovė Jefferies dabar savo klientams rekomenduoja Apple akcijas „laikyti“ (prieš tai buvo „pirkti“), o tikslinė kaina sumažinta nuo 225 USD iki vos 160 USD. Bankas J.P. Morgan savo ruožtu kainą nukirpo iki 228 USD (buvo 266 USD). Vakar uždarymo metu už vieną Apple akciją buvo mokama 157,92 USD.

Didžioji dalis Azijos indeksų šiandien sesijas baigė nusidažę raudona spalva. Japonijoje biržos vis dar yra uždarytos. Prekyba bus atnaujinta rytoj. Kinijos indeksai dar kartą smuktelėjo žemyn, tiesa, pokyčiai šiandien nebuvo tokie dideli. Šanchajaus indekso pokytis siekė vos 0,03%. Honkonge akcijos pigo kiek daugiau, t.y. beveik 0,3%. Stipresnis kritimas fiksuotas P. Korėjos, Taivano akcijų biržose. Žinoma, labiausiai išsiskyrė elektronikos ir technologijų sektoriai. Stipriai pigo Apple tiekėjų vertybinių popierių kainos. Tarp jų buvo ir Samsung, SK Hynix AAC, Sunny Optical. Itin dideliu kintamumu anksti ryte pasižymėjo keletas regiono valiutų. Jena JAV dolerio atžvilgiu per keletą minučių šovė į viršų (didžiausias dienos pokytis per pastaruosius 20 mėnesių), tuo tarpu Australijos doleris atvirkščiai smigo žemyn. Tiesa, valiutų kursų judėjimas stabilizavosi ir procentiniai pokyčiai sumažėjo. Analitikai tai įvertino kaip staigią korekciją, kuri „išmušė“ prekiautojų nustatytus automatinius nuostolio fiksavimus bei taip pat privertė likviduoti pozicijas, kuriose buvo viršytos maržos reikalavimo ribos.

Europos investuotojų nuotaikos šiandien prastokos. Juos irgi paveikė naujienos iš Apple. Stipriausiai nuosmukis jaučiasi tarp technologijų sektorių atstovių. Tarp jų išsiskiria Austrijos mikroprocesorių gamintoja AMS AG ir Šveicarijos įmonės STMicroelectronics vertybiniai popieriai. Jie krito ir po daugiau nei 10%. Jungtinė Karalystė paskelbė statybos sektoriaus pirkimų vadybininko indeksą. Jo reikšmė gruodžio mėnesį beveik atitiko ekonomistų lūkesčius, tiesa, rezultatai buvo prastesni nei lapkritį, jaučiamas kiek lėtėjantis sektoriaus apimčių augimas. Mažėjo komercinės ir gyvenamosios paskirties statybos plėtra, tiesa, tai buvo kompensuota augusiomis civilinės inžinerijos statybos apimtimis, kurios augo labiausiai per pastaruosius pusantrų metų. Stipriai brangsta JK drabužių mažmenininkės Next akcijos. Bendrovė pranešė apie gerus rezultatus per praėjusį ketvirtį. Lapkričio – gruodžio mėnesiais pardavimai internetu išaugo 15,2%, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Next prognozuoja, jog bendras metų pelnas sieks 723 mln. GBP.

 
Dar nėra komentarų